I've got a feeling....

Känslan när man sitter instängd på en 3 timmar och 20 minuters lång mattelektion och solen skiner utanför fönstret...
...den är inte härlig den! :(

Lögner

Visst händer det att det slinker ur någonting som inte riktigt är sant, ett modifierat konstaterande. "Idag kan jag inte göra någonting med dig, jag har så mycket läxor" som svar på en fråga av en vän eller något annat i ett annat sammanhang. Fast det kanske helt enkelt är så att personen i fråga inte har någon lust. Lögner är inte bra, man kommer så mycket längre med sanningen egentligen. Men jag själv måste medge att ibland har det hänt att man bara inte orkat förklara sig, för ingen skulle förstå ändå. Då drar man till med något trovärdigt och ser till att ingen skada är skedd. Det är inte rätt, men det blir så ibland.
.
Vad som är värre än lögner? Det finns mycket som kan nämnas där, men en sak som jag tycker är riktigt lågt är när någon ljuger och sen läxar upp någon annan för att denne har ljugit. Jag menar, lyssna på dina egna råd! Nej, usch, det har jag varit med om så många gånger och det är verkligen inget som uppskattas. Jag tror inte att det är många som uppskattar det ärligt talat.
Bilden passar in, eller? :P Men den är söt i alla fall! <3

Romme!

Nu sitter jag hemma efter en supermysig dag med vännerna i Romme Alpin. Vi har åkt massor av skidor, även om mer än hälften av tiden spenderas i liftar och liftkö, haha! Vi har grattat Frida som fyller 17 år idag, grattis Frida, och sen har vi bara haft det allmänt mysigt.
Här är vi (nästan alla), Axelle längst till vänster, Frida, Jag, Sofie och Anna bakom kameran!

Det här med rubriker ja...

Vem har en lika bra pappa som jag, som ställer sig och gör hemlagade hamburgare en helt vanlig fredagskväll? Ja, det kanske är många! Men lyssna på det här, ställer sig er pappa och gör egen ketchup, hamburgerdressing och barberque-sås också? Trodde inte det va! Haha, det var i alla fall vad min pappa gjorde idag. Gott som jag vet inte vad var det i alla fall! Många av er har säkert bra pappor, men min är bäst för mig, haha!


Tre cupcakes senare...

Nu sitter jag och ska titta på ett litet avsnitt av Gossip Girl. Mysigt säger jag bara! I handen har jag en cupcake, så bättre blir det inte. Ikväll har jag varit väldigt produktiv, haha, älskar vilka ord som poppar upp i mitt huvud ibland. Jag har i alla fall gjort de flesta av läxorna jag har till nästa vecka, och det är skönt. Nu ska jag titta på GG. Ha en bra kväll mina vänner!
image description
Jag vet, samma bild igen. Men ser den inte supergod ut? :P

Stallet heter det ja!

Är på väg hem från min älskade ponny nu, vi hade en mysdag kan man säga. Jag var inte alls ridsugen och ville inte komma hem vid 9 ikväll. Då blev det att hålla på med lite frihetsdressyr.

Ponnyn var glad och ville gärna äta upp det äpple jag hade i handen åt mig själv. Några tuggor fick han, men annars fick han nöja dig med sitt eget äppelgodis, haha! Jag tränade mest på att få honom att följa mig i både skritt och trav och att lyssna när jag bad honom att trava. Det gick super! Sen tog vi också en spurt på vardera långsida. Det tyckte Tommelitom var jätteroligt, så där drog han till med några bocksprång, haha! Nöjd Mimmi och nöjd Tommie gick sedan upp till stallet igen.


Bakat...

... cupcakes! :D


Ridningen:

Så idag red jag och ponnyn på volten. Om ni har läst det förra inlägget jag publicerade så förstår ni att han var jätteduktig. Jag började med att bara skritta fram honom och få honom alert och inte bara gå och slöa. Travade utan krav, men ponnyn började ändå arbeta av sig själv, stolt Mimmi gånger 1000. Lite galopp för att få fart i honom och sen mest travarbete och försöka få honom att trava på i ett friskt tempo, men ändå fortsätta arbeta. Vi prövade lite på galoppen, men han trängde in bogen och när jag försökte få honom att forma sig runt innerskänkeln gick det i en väldans fart så vi halkade lite i hörnen. Vi tar galoppen en annan dag, han jobbade på fint i traven även efter galopp-försöket, dock tappade han gärna bakdelen lite grann. Han blev nog lite trött, haha.
Hehe, vackert?! :P

Framsteg!

Åh vad jag älska ponnyn! Varje dag känns det som att vi gör framsteg. Även om de är små så finns de där, jag känner det varje dag. En av de roliga sakerna med det är att jag har hjälpt honom dit, han fixar mycket själv, men jag har ändå gett honom ledtrådar om hur han ska komma dit han är påväg. Jag menar det inte som att skryta och att jag är bäst eller så, men när jag fick veta att jag skulle ta hand om Tommie trodde jag inte riktigt att jag själv skullle kunna tillföra något till hans inlärning. Att då få känna känslan att jag faktiskt kan, det ska jag säga er är underbart. Ni ska bara veta vad mycket självförtroende man får av att en ponny bara höjer ryggen, sänker nacken och börjar arbeta utan att man ber om det! Nu ska vi fortsätta så här, så långt vi kan komma tillsammas! Du och jag Tommie, du och jag! ( ;) )
image description
Bandet blir bara starkare för varje dag! <3

GRATTIS ANNA!!

Idag fyller Anna 17 år! Grattis min vän! :D <3
Haha, det här var den bästa bilden jag hade! Behöver absolut fler, men du är fin på den ändå Anna! <3

Zumba, afrodans & yoga...

Förra veckan provade jag ju på lite roliga pass på ett träningsställe som ligger typ 30 meter från mitt hus, haha. Det var faktiskt riktigt roligt! På Zumba-passet var det så mycket folk att jag knappt kunde röra mig och blev trampad på hela tiden, haha. Men det var kul ändå! Sen när jag och mamma skulle gå på afrodans fick vi inte komma in , haha, de hade låst tyvärr. Så kan det gå ibland, men vi kom tillbaka någon timme senare och gick på yoga istället. Jag blev förvånad över hur avslappnande det faktiskt var, man tror ju bara att det är en bunt människor som sitter i ett rum, andas och gör konstiga moves. (Haha, där tyckte jag att jag själv var jätterolig! Bara så att ni vet liksom, kanske är det någon som har samma humor som jag och sitter och skrattar nu?) Men det verkar faktiskt som det är riktigt bra träning i alla fall, kul!
.
Mamma och jag har bestämt att vi ska köpa ett klippkort där, så vi kan gå på något pass då och då. Det är smidigt att det är så nära och bra! Nu kan jag träna lite, wihoo! Glad Mimmi var det här ja! Okej, nu känner jag att jag borde lugna mig lite med alla "haha" och sådant, hehe (oups, igen).
Finis! <3

Sova?!

Jag sitter på en helt nedsläckt buss, hur förväntar de sig att man ska kunna hålla sig vaken? Man vill ju inte somna och missa stationen man ska av på, haha, bussar alltså! Men men, får väl försöka hålla ögonen öppna!


Tolka i snön!

Idag så tolkade jag och Linn med Tommie. Det snöade massor och ponnyn var överlycklig! Han älskar när man tolkar, frustar, bockar och kör som bara den, haha sötisen! Här kommer lite bilder från eftermiddagen. Macka med Skagen-röra åts hos mormor och morfar, den kommer också med här, haha.


Long time no see...

Lördag idag då, fredag var det igår och länge sedan sist jag bloggade var det också. Inre meningen, men så blev det.

Det är något fel på min blogg.se app, så det kommer två bilder även om jag bara lägger upp en. Hmm, ni får överleva nu, haha. Jag är i alla fall påväg till stallet. Efter stallet åker jag hem till Linn och sover där. Supermys ska det bli! Vi ska förhoppningsvis baka och sen äta massor av det vi har bakat, haha!

Söndag stallet och sen middag med mormor och morfar. Skön helg helt enkelt!

En (två) bilder...


Gräsrakan/ängen igen...

Jahapp, igår red jag till gräsrakan igen. Det är nästan den ända platsen, förutom ridhuset, som man kan utföra lite vettigt arbete på just nu. Jag red i ca 40 minuter med massor av fokus på att ha honom framme och att bakbenen inte skulle komma efter.
.
Pojken jobbade på bra i början, men blev något springig mot slutet. Han hoppades nog på att få galoppera, men jag tyckte det kändes för riskabelt i och med att det var så mörkt. Vi vill ju inte att något ska hända! Men jag är nöjd med honom ändå. Det finns inte mycket mer att säga om det ridpasset, haha.
Bildbrist.se kallas det, men jag har några på lager med mig och den äldste, haha!

Perfekt mellanmål!

De här "bar-sen" är ett superbra mellanmål. De är lätta att äta och man blir faktiskt mätt på dem. Jag brukar äta dem när jag ska till stallet och inte hinner fixa något annat.


Sometimes all you need is for a friend to watch your back...

Hihi, så söt! Hittad här!

Kvällsmacka, mumma för magen!

Alla som har druckit te med mig någon gång vet att jag har onaturligt mycket mjölk i, haha! Just so you know liksom ;)


Läxor √

Idag hade vi ju kemiprov, som jag pluggat massor till. Igår pluggade jag konstant tills klockan var så mycket att jag inte ens ska skriva det här, hehe. Men provet gick, förhoppningsvis, bra och nu kan jag slappna av. Inga mer läxor att göra den här veckan! Allt har toppar och dalar, speciellt min bloggning, haha!
Vilken av dessa böcker ska jag välja som läsbok i engelskan? Well, time will show!

När huvudet börjar snurra och man inte förstår någonting...

Faith, Hope, Love! <3

Dag & natt

Idag åker mamma till stallet. Eftersom jag har bytt schema nu, eller det har snarare lagts till lektioner på det schemat jag hade, så slutar jag 16.00 på tisdagar. Riktigt segt, och eftersom jag har prov imorgon så måste jag plugga en massor. Så mamma tar hand om skrutten, han ska vila idag.
.
Sen ikväll ska jag och mamma gå och prova på zumba, haha! Det ligger i en lokal bara tvärs över gatan från oss, så varför inte liksom? Det ska bli jättekul i alla fall. Det är ju smidigt att ta sig dit om man skulle vilja fortsätta senare, bara att gå över vägen. Jag har hört att det ska vara jättebra träning, men jag vet inte, jag menar man dansar ju typ bara. Jag menar inte att dans inte kan vara bra träning, men när jag gick på dans när jag var liten hoppade man ju typ bara lite kors och tvärs i ett rum, haha. Det ska bli kul att prova på i alla fall!
Förlåt för tråkig bild, men jag har verkligen ingen bättre...

Dagens

Idag snöade det under morgonen, fin tänkte jag, det kan väl få vara snö ett tag. I vanliga fall älskar jag snön, men nu har den dröjt för länge. Men i alla fall. Jag tänkte att det kanske skulle vara ganska mjukt att rida. När jag går från skolan på eftermiddagen typ halv-regnar det lite. Kramsnö = styltor på hästarna. Jag kom till stallet och när jag skulle hämta hästen upptäckte jag att på de ställen det inte var kramsnö så var det snorhalt. Jag valde att ta en promenad med ponnyn, hade ändå bara tänkt att skritta ut lite barbacka. Mysigt hade vi det! Jag hade musik på i mobilen och någon godis till Tommie i handen. Godisen var väldigt uppskattad kan jag säga, haha!
image description
Haha, så söööt! <3

Ridhuset vid Granby

Igår när jag hade relativt mycket tid valde jag att rida upp till ridhuset. Vi har ju tyvärr inget ridhus jättenära stallet och jag har ingen transport att åka med, men det finns ett ridhus vi har möjlighet att rida till. Det tar ca 40 minuter att rida dit och 30 minuter hem, haha, min ponny går klart snabbare hemåt.
.
Jag började med att bara trava på halvlånga tyglar, bara för att få honom att komma igång. Sen tog vi några varv i lite högre galopp-tempo. Om man vill att Tommie ska komma igång och jobba på med bakdelen så måste man börja med mycket tempo och lite krav, för att sedan öka kraven och bibehålla framåtbjudningen. Han visade direkt att han ville arbeta och var jättefin i munnen. Jag travade lite på en volt först, för att hitta läget jag ville ha honom i, sedan fortsatte jag runt fyrkanten och varierade varven lite. Efter ett tag försökte vi med lite galopparbete. Det går bättre och bättre med galoppen, men han är fortfarande ganska svag i den gångarten. Han har svårt att hålla ihop sig själv och springer gärna på. Men det jobbar vi på.
.
Efter det började jag med lite mer seriöst dressyr-arbete. Jag satte mig ned i sadeln och fokuserade på att jag skulle sitta rätt. Idag när han gick som bäst kunde jag ha händerna i en bra position och han gick fortfarande kvar i sin form. Vi tränade på avsaktningar och igångsättningar, och att han skulle bibehålla formen genom dessa. Det här är det vi främst jobbar på just nu. Mot slutet fick jag till en som jag var hyfsat nöjd med, då började jag jogga av honom. Mot slutet av passet visade han att han blivit trött och protesterade lite, men han jobbade på jättebra nästan hela passet igenom. Min lilla älskling, vi kan! <3
image description
I vår ska vi ta massor av fina bilder tillsammans tycker jag! <3

Grattis Rolf-Göran Bengtsson!

Ikväll tog Roffe Jerring-priset, grattis! Han är en förebild för väldigt många och har verkligen gjort sig förtjänt av priset.
Återigen, grattis!

Snö?

Nu har snön börjat komma lite mer på riktigt. Jag vet inte vad jag tycker om det, om jag vill ha snö eller inte. Å ena sidan så vill man ju galoppera i snön, tolka och bara åka skidor lite allmänt. Å andra sidan vill jag att det ska bli vår och komma igång riktigt ordentligt med Tommie.

Snön kan väl få ligga kvar januari ut, men sen får den försvinna på momangen! Inte slask i massor av månader, när vintern är slut får den vara slut på riktigt.

Vill ni ha snö eller inte?


Ett ord...

Ett ord kan göra så stor skillnad. Ett ord kan förstöra hela din dag och ett ord kan få dig att hålla humöret uppe. Man tänker inte på vad bara ett litet "Tack!" kan göra, men jag lovar att det kan göra mycket.

Jag försöker ofta tänka på att säga de här små orden, fraserna, som kan göra en person glad. Det är såklart att man ibland glömmer, men det är alltid värt att försöka komma ihåg. Tänk dig att du är en busschaufför, du sitter och kör hela dagarna. Du ser människor som är glada, ledsna, stressade och gud vet vad, för det mesta möts du av lite irriterade blickar. Jag menar, bussen var ju någon minut sen eller så var förra bussen tidig så att man missade den. Det finns nog många anledningar man kan komma på för att vara sur på den där busschauffören. Tänk om det då kommer på en person som ler och säger ett glatt "Hej!". Tänk vilken skillnad den här personen kan göra för chaufförens dag!

Man kanske inte tänker på att säga de här uppenbara sakerna, som man kanske säger när man får skjuts av någon annans förälder eller så, men ibland tror jag det är viktigt att göra det. Ett litet ord kan göra så otrolig skillnad. Tänk på det i vardagen, inte bara när ni åker buss, utan i andra lägen med. Jag ska i alla fall försöka bli bättre på det!


Magic, really?!

Idag åkte jag och mamma till Hööks och handlade lite grejor. Bland annat så köpte jag "Magic Brush", de där borstarna som visst skulle vara jättebra. Jag hade inga större förväntningar på dem, men jag köpte dem för alla sa att de var så bra. Jag började borsta ponnyn och kom sen på att jag skulle fota en kissfläck som jag försökt få bort jättelänge med vanliga borstar, borsta med "Magic Brush" och sen fota igen. Bara för att se skillnaden. Jag borstade bara i någon minut med dem och det blev en jättestor skillnad! Jag är verkligen imponerad. Jag vill inte låta som värsta reklamnissen nu, mer jag rekommenderar verkligen de här borstarna!

På bilderna ser ni skillnaden, eftersom min blogg.se app är lite konstig ibland så kommer inte bilderna alltid i rätt ordning, men ni ser nog vilken bild han är smutsig och vilken han är ren på ;)


Systrarnas landställe

Idag åker jag och en bunt med tjejer till Linas landställe, för att fira att hon har fyllt 19 år (!!). Det kommer bli en jättemysig kväll, vi kommer även att sova över och sedan åka hem imorgon. Vi ska tjocka en massor, förhoppningsvis skratta mycket och bara ha det allmänt bra. Hoppas att ni också får en bra helg!
Bild från mitt landställe, Huvön! Längtar till sommaren och dit... <3

Förbud = Begär ?

Har ni någonsin tänkt på att om man blir förbjuden att göra något, av sig själv eller andra, så är det det ända man vill göra? Det tänker i alla fall jag väldigt ofta på. Om någon förbjuder mig att göra något (nu menar jag inget farligt eller så, som man självklart skulle bli förbjuden att göra, utan snarare småsaker) då vill jag göra det. Jag vet inte vad det har att göra med. Är det spänningen i att man gör något förbjudet eller är det helt enkelt bara att man inte vill bli tillsagd saker?
.
Det här är en av anledningarna till att jag inte har nyårslöfen som att jag ska absolut sluta äta godis och springa 3 gånger i veckan, för jag vet att det aldrig kommer att hända. "Godis-löftet" skulle jag aldrig klara av och ibland pallar man bara inte springa flera gånger i veckan. Istället kör jag på mål för åren. Vissa kanske känner att mål och löften är samma sak, men det tycker inte jag. Mål vill man klara av! Löften blir ett tvång medan målet är något att jobba emot.
.
Hur känner ni, vill ni gå emot förbud eller får det er att "skärpa" er?
Jag har ett begär av godis, mums! (Bilden kommer från fotoakuten.se)

Constantly moving forward...

Idag red jag och Sofia, på Martin, till gräsrakan. Underlaget var trav-vänligt och om man var lite försiktig så gick det att galoppera lite lugnt.  Först var Tommie ganska stissig och skulle hålla koll på allt som hände runtomkring honom, men han lugnade ner sig efter ett tag.
Jag började med att bara försöka få fram honom för skänkeln och att han skulle hitta till handen själv. Det gick käpprätt åt helvete och det var bara att gå in på volt och arbeta som tusan med skänkeln och hela tiden röra på fingrarna och ett konstant ledande inåt. Efter att jag hade arbetat så ett tag började han släppa efter. Dock tror jag att, på grund av att jag inte har kunnat rida igenom honom flera dagar i veckan nu när det är så hårt, så har han blivit lite stel. De står ju mest i hagen också, det kombinerat med att det är lite kallt, kan nog göra vilken pålle som helst lite stel.
.
Efter ett tag gav jag upp att verkligen få igenom honom helt i bara trav. Jag fick inte det rätta drivet ifrån bakbenen, så jag fattade galopp för att få lite framåtbjudning i honom. Han var helt okej mjuk i galoppen, även om han är ganska svag i den gångarten fortfarande. Efter galoppen var det en annan häst att sitta på i vänstervarvet. Det är vårt svaga varv, men han var jättefin där idag. Högervarvet var helt okej, men han ville inte riktigt släpp igenom där på samma sätt. När han var underbart fin i vänstern valde jag att runda av, bara för att bibehålla den där bra känslan. Då var han såpass fin att jag kunde ha händerna i ganska normal ställning, han var jättemjuk i munnen och så länge jag hela tiden visade att jag fanns på yttersidan så gick han kvar i en stadig form. Den känslan är så himla härlig! Det är inte så ofta man får uppleva den, i alla fall inte på en busig liten ungponny som för ett halvår sen knappt visste vad dressyr vad. Inte för att skryta, men då blir jag lite stolt över att få ta hand om den här ponnyn!
.
Nu fick ni ett riktigt långt inlägg om mitt ridpass idag, men om det var jag som läste skulle jag inte ha något emot det, haha! Jag älskar att läsa om hur olika personer får sina hästar att lyssna på dem och vilka övningar de gör, men jag vet inte om andra tycker att det är lika kul. :P
Diesel vet hur man går ganska fint i alla fall, älsklingen! <3

Planer med ponnyn

Idag är planen att rida på gräsrakan med ponnyn igen, jag hoppas bara att underlaget är lika bra som det var i onsdags där. Jag skulle oerhört gärna ha velat ha med någon som kunde fota, men det kommer jag tyvärr inte ha så det får bli en annan gång. Jag tänkte verkligen köra igenom honom med ett dressyrpass, men allt beror ju såklart på underlaget. Det finns ju bara begränsat utrymme att röra sig på, på grund av en översvämning där typ, haha. Men om det går så ska jag jobba igenom båda sidorna noggrant och fokusera på att han inte ska "slita sig loss" i övergångar och sidförande arbete. Mycket böjt spår blir det naturligt eftersom man rider på en volt. Vi får se hur det går med mina planer. Jag planerar i alla fall att komma iväg så fort som möjligt, så jag kan utnyttja dagsljuset.
Haha, bjuder på en bild på mig och Tommie från maskeradhoppningen. Vi satsade inte så mycket på utkladnaden, jag var bara glad att jag fick äta choklad för att fixa min kostym. Vi var kossan och bonden från Marabou-reklamen som gick för länge sen! Jag behöver verkligen nya bilder på oss, eller bara honom. Bebisen! <3

Duktig!

Igår var jag ute och sprang med Ronja. Tommie vilade, så jag passade på att vara hemma för att fixa lite skolsaker och så. Så när jag kom hem bytte jag snabbt om och begav mig sedan ut i halkan. Jag hade min fina iPod med mig och sjöng på utan att tänka på alla stackars människor som var ute och behövde lyssna på mitt skränande. Jag har ingen aning om hur långt jag sprang, men jag avslutade i alla fall med lite powerwalk, för att hunden skulle ha lite tid till att nosa på alla intressanta snigelspår och annat som intresserar en hundnos. Det gick förvånansvärt bra med tanke på att jag inte sprungit på jag vet inte hur länge. Men det var nästan ett självmordsuppdrag och jag fick springa med myrsteg för att inte halka. Hunden körde obekymrat på, utan tanke på att jag inte har naturliga broddar på fötterna.
.
På hemvägen vet jag inte vad som tog åt Ronja, hon blev så himla busig! Hon slet och drog i kopplet, med munnen, och skulle absolut busa med mig. Det här händer inte ofta, och om det händer så är det typ i 10 meter och sen är det tråkigt. Jag tror att vovven har kommit in i ett bebis-stadie, en sex år gammal bebis. Inte mig emot, jag älskar henne precis som hon är! Jag ville bara dela med mig av vad min hund gjorde på promenaden, för jag trodde att ni skulle tycka det var det mest intressanta i världen. Nej, jag har ingen aning om varför jag tog upp det, men nu blev det så och det livade upp allt lite, inte sant?
Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig! <3

The mask is hiding the real me

Hej, jag heter Madeleine, kallas Mimmi, jag är född 1995 och jag rider. Ja, men det var ju lätt, det där är Madeleine, eller? De kan vara lätt att beskriva en person med en massor av fakta och annat. Jo, men hon rider ju, då måste hon vara lite småtöntig och bara bry sig om hästarna. Hon spelar hockey, då är hon tuff och lite uppkäftig. Okej, nu hittade jag bara på lite, men jag ville bara poängtera att vi så ofta döms efter stereotyper. Varför är det så att vad vi gör "bestämmer" vad vi är för sorts person? Visst att det man gör speglas lite i personligheten och att vissa verkligen är de här typiska stereotyperna, men varför ska det betyda någonting? Nu kanske många tänker att så är det inte alls, om jag träffar en ny person bildar jag ingen uppfattning av hur den är när jag hör vad den håller på med på fritiden. Men jag vet att många gör det, så även om du inte gör det så finns det folk där ute som faktiskt anser att nästan alla personer är som stereotyperna. Om det var så skulle mitt liv vara oerhört mycket enklare, tänk om jag hade vetat exakt vem jag var den dagen jag bestämde mig för att jag älskade ridningen. Det skulle underlätta kan jag bara säga!
.
Många av mina dagar går åt till att fundera på vem jag egentligen är. Vem är Madeleine? Jag läser bloggar som linnolssons.se och ser en person som verkar veta exakt vem hon är och vad hon vill med livet. Jag avundas dessa människor vill jag bara säga. Jag har ingen aning om vem jag är. Ena dagen känner jag mig som surpuppan själv och andra dagen som en solstråle. Visst att människor kan ha upp- och nergångar, men ska man behöva känna sig som en helt annan person varje dag bara för att man inte är säker på vem man är? Jag vill veta vem som gömmer sig där i mig, för ärligt talat känns det som att jag inte känner mig själv. Jag vet inte om det är positivt eller negativt, men om det är ett av livets stora frågor som aldrig kommer att besvaras så ska jag banne mig ändra på det. Jag vill veta vem jag är, punkt slut.
.
Jag har en uppgift åt mig själv för året 2012! Senast den 31 december 2012 vill jag kunna stå framför en spegel och veta vem jag har framför mig. Jag ska ta reda på vem jag är, och det people, det är ingen lätt uppgift!
- Knack knack!
- Vem där?
- Ja du, det är frågan!

Kläm-yoghurt!

Igår så smakade jag kläm-yoghurt! Haha, gud vad fel det låter! Men det får i alla fall tummen upp av mig. Smidigt att äta när man måste vara lite snabb. Jag åt den när jag gick på vägen till stallet. Den köptes på Statoil vid Galoppfältet för 16 :-, prima!

PS. Man äter den ur förpackningen DS.


Keep focused!

Brukar du tänka att om du bara tar en liten paus, för att kolla till exempel Facebook, så kommer du kunna fokusera bättre resten av lektionen? Att du måste få en liten paus för det känns som att hjärnan ska explodera? Well, det brukar jag tänka även om jag försöker undvika det under lektionstid. Men här han ni en anledning att tänka över det valet ni gör. Om ni väljer att kolla Facebook och slutar fokusera, du kanske tänker att det bara tar 2 sekunder, så kommer det ta 45 minuter (!!) för er att komma in i fokus på arbetet igen. Det är sjukt lång tid! Så tänk på det nästa gång ni vill gå in på Facebook under lektionstid. Det är ert val, men det är värt att tänka på. På 45 minuter hinner man ju typ skriva en 15 sidors uppsats i Einstein-stil! Haha, man kan ju inte vara tråkig hela texten så ni fick ett inslag av något som ska likna roligt. Hmm, det var nog inte så roligt. Woopsie!
Vad blir det, fokus eller Facebook?

Franska...


Mys

Jag och hunden ligger i sängen, äter morot och kollar på Gossip Girl. Myyyyyyyyyysigt! Älskade bebis-hunden min! <3


Gräset är mjukt, tummen upp!

Idag red jag ut med Olivia på Fille och Jenny på Slider. Det var ganska halt på stallplan, så jag hade inga större förhoppningar på att det skulle gå att trava och arbeta ponnyn. Sen kom vi på den brillianta iden att rida till gräsrakan och kolla om det fanns något ställe på den där man kunde trava. Nästan hela gräsrakan är översvämmad, men vi hittade ett ställe där man kunde rida på en relativt stor volt. Eftersom gräset där är ganska långt så blev det som en mjuk bädd. Det gick superbra att trava. Vi kollade såklart första att det inte var några större hål som hästarna kunde trampa fel i.
.
Jag har vetal arbeta Tommie lite ordentligare i flera dagar nu, och idag fick jag tillfälle för det. Jag red på volten och fortsatte mitt arbete med att leda inåt, bara för att kolla så att han kommer ihåg något. Jag tror att han börjar förstå och hoppas med det att jag snart kan rida, och få honom att arbeta med mina, händer i en lite normalare position, haha. Men jag är nöjd med honom, fick honom att arbeta någorlunda fint i båda varven. Dock är det fortfarande svårare i vänster varv. Jag tror att han har varit väldigt stel där och att det äntligen börjar mjukas upp, tipp topp!
.
På fredag ska jag rida till gräsrakan igen och jobba igenom ordentligt, kul!
Hehe, så vacker kan jag vara ja! Men kolla på hästen, är han inte bara för söt? :) <3

Rida, baka, fota, läsa, pyssla, umgås, virka, springa, träna, ... , allt!

Jag är så himla sugen på att baka idag! Jag vill baka macarons, för det är så sjukt gott! Sen vill jag baka en massor av andra saker också, men jag har inte tid. Jag vill fota, och bli bättre på det. Men det är lite svårt att ta bra bilder när man kommer hem när det är kolsvart ute. Jag vill läsa mina böcker som jag fick i julklapp, för att det är mysigt, men det tar jag mig aldrig tid till att göra. Jag vill pyssla och göra smycken, men det är så mycket annat jag vill göra, så det prioriterar jag typ sist. Jag vill vara med mina vänner, och det har blivit lite prioriterat nu på lovet, men det är svårt nu när man har återgått till vardagen att "hinna med" dem. Jag vill virka och bli klar med mössan och halsduken jag håller på med till min mamma. Jag vill springa och träna i allmänhet, men jag är för lat, så jag tar aldrig tag i det. Det enda jag verkligen gör i min lista på saker jag vill göra, är att åka till stallet. Men som tur är så är det prio #UNO, så jag har inget problem med det. Jag älskar det. Men det kan ju ta och bli lite ljusare och vår, eller så kan det komma snö så att det är ljust i alla fall.
.
Tack för mig, nu ska jag läsa.
En bulle jag bakade för länge sen, det va typ senaste gången jag bakade en vardag! :P

Sommarjobb

I sommar har jag planerat att ha ett sommarjobb i några veckor. Jag tänkte börja söka nu, för då finns förhoppningsvis många platser lediga. Jag vet inte riktigt vart det blir, men jag har lite idéer. Helst vill man ju ha ett sommarjobb som man kan bli brun på, det är ju ett plus. Men det är mindre mysigt de dagar som det regnar och man fortfarande måste jobba. Då blir man ju inte brun, bara blöt!
.
Den här sommaren har jag bestämt ska bli jättebra! Jag ska vara mycket med Tommie, sola och bara ha det bra. Men det ska nog gå att få in lite jobb i den, man måste ju göra någon nytta!
.
Ska ni sommarjobba? Vart i så fall?
'
Här på bryggan på Åland ska jag spendera mycket tid, för att bli riktigt brun! :)

Då var det skolan då

Sitter på bussen på väg till skolan. Lite trött är jag, men inte så farligt, jag gick och la mig ganska tidigt igår faktiskt! Idag slutar vi ganska tidigt, om man jämför med på tisdagar och torsdagar, vi slutar 10 över 3. Vi har biologi, kemi och samhäll idag. Det ska bli kul på samhälls- lektionen, då ska vi titta på några filmer som vi har gjort. I en av filmerna sitter jag i en rullstol och är allmänt ful, haha.

Snart ska jag av bussen, så det här var allt för mig, tjohej!


Skolan

Nu är jag i skolan igen, det fungerar väl helt okej. Jag och Emma har lite för roligt, som det brukar vara alltså, haha! Idag ska jag och Emma upp till stallet och rida tillsammans. Där ska vi sätta upp den finfina lappen inför årsmötet. Jag hade ett förslag på att vi skulle minska ner den lappen och göra den jätteliten och sen skulle vi sätta upp en stor lapp istället där det stod att vi skulle bjuda på gratis fika. Sen skulle fikat vara samma tid som årsmötet och ingen vet det, för den lappen skulle vara så liten. På så sätt skulle massor av människor bli lurade dit och vara tvungna att vara med på årsmötet. Snilleblixt tyckte jag, men ingen var på, typiskt! Men nu har Emma i alla fall gjort en jättefin lapp med lila glitter på! Om ni rider på Lilla Rörby så tycker jag definitivt att ni ska komma, jag menar, det finns ju gratis fika! Det enda ni behöver göra är att sitta och lyssna på oss och rösta lite, medan  ni glufsar i er en massor av gottigheter! Det är fredagen den 3 februari kl 17.30. Så kom alla barn och hälsa nya ungdomssektionen välkommen!
.
Nu har jag matte, så jag måste gå. So long mates!
image description
I detta klubbrum som det här bordet står i så äger mötet rum, komsikomsi! :D Crazy finger telling you to come :P Haha, bara Emma fattar det sista xP

Tömkörningen idag

Idag så tömkörde jag ju Tommie igen. Vi gick först ett varv runt kvarteret, sen gick vi ner på volten och jag försökte arbeta honom lite, det gick väl sådär. Han började slappna av lite, men han fokuserade gärna på allt annat än mig och ville inte riktigt, haha. Vi får hoppas att det kommer snart! Men jag tror att han kommer att släppa efter när det går att trava med honom i tömmar. Jag har stora förhoppningar på det här, vi får hoppas att det kommer att gå bra!
.
Igår så gick jag och Tommie ut med Cicci och Joey på promenad. Vi tränade på att han skulle trava när jag bad honom, stanna när jag stannade och försöka gå i samma takt som mig. Han lärde sig förvånansvärt snabbt, då han tidigare vägrat att trava om jag inte sitter på. Jag visste inte om jag hade skrivit om det, så jag skrev igen. Det skadar ju inte för er att läsa lite extra, haha.
Samma bild igen, jag vet, men det var den enda som passade ;)

TomTom

Min hestis har fått ett nytt smeknamn, TomTom. Namnet kom till en dag när jag hämtade honom i hagen. Då ropade jag KomKom och då kom TomTom bara ut ur min mun, det flöt på så bra! Så om ni hör ett eko som låter sågär: "KomKom TomTom", så är det bara jag som är och hämtar min älskling i hagen. Så bli inte rädda, vi är inte så farliga, eller? Haha!
.
Nu ska jag gå och lägga mig, så jag är pigg till skolan imorrn. Det ska bli så himla roligt att träffa alla fina människor igen, det andra får man väl ta och stå ut med. Så godnatt på er alla vänner!
När vi var ute och gick igår med Cicci och Joey. Tommie var rosa och fluffig då :) <3

Världens bästa hund!

Nu har jag hittat en jättefin bild på Ronja, som jag faktiskt har fotat själv! Känn på den Ann! Haha, fast alla Anns bilder blir typ fina och den här bilden är nog en, av en mindre mängd bilder, som jag faktiskt tycker att jag har lyckats med. Men nu är den lite redigerad ochså och jag känner mig redo för att visa den för er! Haha, gud vad jag har varit konstig de senaste dagarna! Eller jag kanske alltid är såhär? Men i alla fall, här kommer bilden!
Du betyder allt för mig, att vara med dig är lika enkelt som att andas! Jag älskar dig Ronja, du är och kommer för alltid att vara en av de bästa sakerna som har hänt mig! Vem skulle jag vara utan dig? Lämna mig aldrig! <3

Mellanmålet

Mellanmålet är en viktig måltid! Det kan variera i storlek beroende på vad magen ber om, men det är mindre än ett fullt mål mat, som middag till exempel. Jag äter alltid mellanmål mellan lunchen och middagen. Äter du mellanmål? Kallar du det mellanmål eller mellis? Jag kallar det för mellis, men jag tyckte att det var lite roligt att skriva mellanmål nu. Haha, nu e jag något onormal sådär känner jag!
O'boy är gott att dricka till mellanmålet!

Aim high and reach your goals!

Hihi, jag tycker det är lite roligt att han hoppar så
himla högt över ett 40 cm hinder! :P <3

BONES

Nu sitter jag och tittar på Bones. Jag tycker att det är en jättebra och intressant TV-serie, men jag är inte riktigt med i säsongerna och gick ner i källaren (där vi har TV:n) lite för sent och missade början på programmet, så jag fatatr inte riktigt vad som händer, haha. Men annars är det bra!
.
Jag sitter, och har suttit tidigare ikväll, och jobbar med ett nytt bildprogram. Jag har haft Picasa innan, men nu arbetar jag även i Picnick, som är ett program som samarbetar med Picasa. Picnick är faktiskt ett förvånansvärt bra program för att vara gratis. Jag är imponerad, haha! Jag jobbar på att fixa en ny header, men jag är inte alls lika duktig som Ann, så jag får bara hoppas att den i alla fall blir hälften så bra. Vi får hoppas att jag får till något bra!
.
Nu har jag min hårddisk inkopplad, så jag bjuder på en bild när jag rider Tocade, Tokan, förra sommaren. Hon är en riktigt fin häst och det är synd att jag inte har tid att rida henne längre. Men jag hoppas att jag kan rida henne någon gång snart igen!
Hihi <3 Jessica är fotografen :)

Pics

Bilder från stallet idag och igår :)

Haha, vem har lite roligt med kameran? Hehe, kan det vara jag? ;)


Vad gjorde jag & hästen den 6 januari?

Då tömkörde vi! Det var första gången vi gjorde det utan att någon ledde honom och han var superduktig. Eller, han lyssnade i alla fall när jag bad honom att gå framåt och vi kunde svänga, stanna var desto svårare. Han ville gärna springa på och visste att han var starkare än, i jämförelse, lilla jag. Men det gick och jag är så stolt över honom! På måndag tänkte jag kanske gå ner lite på ridvolten och tömköra lite. Eller kanske börja ute och avsluta där nere. Jaja, det blir bra.
.
Juste, om någon undrar så kom jag på nu att jag alltid skriver "gå ner på ridvolten", då kan man ju undra liksom vad då ner? Men nu kommer förklaringen. Stallet ligger lite "ovanför" ridvolten, så om man ska gå till den så ligger den lite "nersänkt", haha, vilken udda förklaring och mening det här blir, men i alla fall. Man går ner för en yttepytteliten backe för att komma till ridvolten. Nu var den saken ur världen och behöver inte funderas på mer!
Sötisen i tömmar! Bilden är funnen på ciccisofia.blogg.se .

En sångare som äger är...

Selena Gomez! Haha, tyck att det är lite larvigt om ni vill, hon är ju med på Disney Channel, men hon sjunger faktiskt riktigt bra! Sök på Spotify så kommer ni få upp några riktigt bra låtar. "Hit the lights" är en riktigt bra låt som hon sjunger, och en av mina favoriter.
.
Men men, nu ska jag titta på lite Gossip girl. Ha en underbar lördagskväll!
.
.
.
Haha, titta på föregående inlägget och så ser ni en bild som passar även här! Haha, hit the lights literally! :P

Hit the lights, parody pic! Yeah!

HAHAHAHAHAH! Hehe, yeah that's me! Jag är bara så weird ibland :P
Men jag älskar mig själv i alla fall, eller? :P

Planerna

Imorgon ska två av de bästa tjejerna komma hem till mig. Emma, Ann och jag ska ha en marängsviss kväll. Hmm, heter det marängsviss eller marängswich, liksom snabba maränger? Det är livets stora fråga! Ha-ha, nu har jag kommit på den! Nu skulle man ju bara hitta svaret ocskå...
.
Jag återkommer med svar imorgon, då ska jag och mina vänner ha diskuterat denna livsviktiga detalj. Ha det bra så länge! Nu är jag tröttizzZzzzZZZZZZzzzzzz...
Maräng!!!!!!!!!!! :D <3

Ja, jag gör allt...eller?

Haha, mamma ringde nyss mig och frågade om jag var uppe. Jag hade visst lovat henne att både gå ut med Ronja och ge henne mat. Först blir jag bara förbannad, för jag har inte alls lovat något sådant här. Sen berättar mamma att hon frågade imorse. Hon har alltså träffat min svaga punkt. På morgonen säger jag ja till allt och ser fullt vaken ut, men när jag vaknar på riktigt så minns jag inte ett skit. Oups! Hehe, men nu får jag ta och gå upp så att jag hinner ut med hunden. Jag är faktiskt ganska okej med att gå ut med henne, för hon har sovit vid min mage hela natten. Det händer inte ofta mina vänner. Men för mig får det gärna hända varje natt!
Du är mitt allt! <3

Morgondagen, nej juste, idag!

Imorgon ska jag ta den tidiga bussen upp till stallet. Vilket betyder att jag kommer vara där vid halv elva typ. Jag siktar på att rida Tommie vid 11, men då får jag vara rysligt snabb. Jag tänkte att jag skulle plock fram ett litet hinder och träna på att landa i rätt galopp efter hindret. Framförallt höger galopp, det är det vi har lite svårt för. Sen tänkte jag kanske ställa fram två sockerbitar på en volt som man ska jobba över i båda varven. Även här framförallt i höger varv.
.
Snälla Matilda berättade även för mig att hon inte ska till stallet imorgon och undrade om jag ville rida älskade Diesel. Det säger jag såklart inte nej till! Men på honom hittar jag nog på något mer dressyrigt. Tommie är ju bra på att hoppa, men att få känna känslan av en häst som verkligen kan och vet hur man jobbar, det är jag i behov av nu.
Det här är mina supercoola, fluffiga pyamasbyxor med apor och regnbågar på! De köptes från Primark och de är underbar! Sweet!

Duktig pålle!

Tommie var jätteduktig idag! Först när jag kom till hagen för att hämta honom så stod han såklart längst bort av alla, men han kom skrittandes emot mig, bra tyckte jag. Sen såg jag att mulen var lerinpackad, och att han snällt hade gett min jacka lite av den fina inpackningen, inte lika bra tyckte jag. Men sen när vi red så var han jättefin! Då var det helt okej med gegga på jackan! Jag följde Ragnas råd om att jag skulle leda jättemycket med innerhanden, på en volt, för att få honom att förstå vad det är han ska göra när jag dressyr-arbetar honom. (Haha, vad ful den där meningen ser ut!) Det här gjorde att han snabbt förstod vad som skulle göras. I högervarvet hade han inga problem att börja arbeta med ryggen, men vänstervarvet är mycket svårare. Därför blev jag så förvånad när jag hade bestämt mig för att vänta ut honom, och inte bli irriterad eller så, och han släpper efter bara någon minut. Framsteg! Sen var han jätteduktig resten av tiden vi red. Dock tappar han pushet från bakdelen i slutet av passen, men det har endast att göra med att han måste byggas upp lite mer, han orkar inte riktigt. Men jag är i alla fall väldigt nöjd med honom, det går åt rätt håll!
.
Nu måste jag gå och byta om och fixa mig, snart ska vi åka till några vänner på middag. Oups, nu har jag bara 20 minuter på mig. Snabba puckar blir det nu!
Skruffsie går inte så fint :P Jag ser inte heller så väldans fin ut, haha! Men han
är bäst i alla fall! <3

Sova?

Ville bar säga att mina försök att somna tidigt igår var förgäves. Jag kunde verkligen inte somna för ens vid klockan halv 1. Men ikväll tar jag nya tag, om vi inte kommer hem för sent, men jag ska i alla fall sova innan 1.

Gamla vanor ger sug inte på en kväll. Jobbigt värre...


Tjugohundratolv

Idag bär det av till stallet, som vanligt, haha. Jag planerade att rida på vikten och försöka jobba igenom honom ordentligt. Vi får hoppas att det går bra och att banan inte är frusen eller så.

Ikväll ska jag och familjen hem till några familjevänner och äta middag. Det ska bli roligt och mysigt!

Nu på senaste tiden har jag åkt buss jättemycket. Jag känner mig lite duktig som inte har klagat över det faktiskt. Men idag ska mamma jobba hemifrån på eftermiddagen, så jag ska få skjuts hem från stallet, jippey!

Hihi, sötnos! <3


Nyår...idag!

Hej alla fina människor. Nu sitter jag i min säng och ska för en gångs skull gå och lägga mig tidigt! Eller, det kanske inte är så jättetidigt för er, men jag har rejäla problem med att gå och lägga mig, haha, så klockan elva är ett underverk att jag kommer i säng till.
.
Nyår spenderades på landstället, ön Huvön. Det var bara jag och min familj. Vi hade det supermysigt! Hunden tyckte dock inte att det var lika mysigt när raketerna smällde. Då sprang hon och gömde sig på golvet i båten, min fina lilla flicka, jag tyckte så synd om henne. Jag höll mig knappt uppe till tolv, och somnade direkt efter, haha, när man ska vara vaken det är då man är trött.
.
Året kunde inte ha startats bättre. Min första frukost 2012 bestod av nästan en hel Ben & Jerry glass, yummie. Hehe, jag kan äta glass när som helst! Men efter frukost packade vi och fixade och jag skjutsades direkt till stallet. Plutten har fått flytta in i hagen med de tre andra privatponnysarna. Jag kunde inte ha varit gladare! Den hagen är mycket mindre geggig = renare ponny. Sen åkte jag och Matilda, tillsammans med Linn, hem till Linn. Där spenderades kvällen och morgonen efter. Vi hade det bara allmänt bra, tittade på film, pratade och skrattade. Fina tjejer man delar stallgång med! Sen var det stallet, hästen vilade, och sen hem för att...städa!! Wihoooo! Eller?
.
Idag åkte jag till stallet vid halv 12 och så red jag ut på min ponny. Han var lite jobbig för att han tyckte att jag var lite jobbig, men så kan det vara ibland. Sen åkte jag hem och städade lite till. Nu är mitt rum rent igen, alla kläder som finns i garderoben är vikta och jag är nöjd. Mamma med. Sen har jag varit lite händig också. Jag har faktiskt skruvat upp en läslampa. Den har legat i mitt fönster i typ 1 och ett halvt år nu, idag tog jag tag i det och skruvade upp den. Mamma hjälpte till lite, vi tjejer kan vi! Sen har jag bara tittat på One Tree Hill och njutit av all renlighet, haha!
Fin bild på mig och "The Lamp"!

Mimmi
Hej, du har visst hittat in till min blogg. Jag är en tjej född -95, som kallas Mimmi. Här på bloggen skriver jag mest om min vardag, hästar, foto och allt annat jag känner för. Hoppas att du kommer trivas här!