Bio

Nu är jag påväg hem från bion. Den var jättebra och det var mysigt. När jag kommer hem ska jag hoppa i säng och sova. Imorgon är det hoppträning tidigt, jag måste rida iväg från stallet vid halv tio(!!). Men kul ska det bli!

Idag på markarbetet gick det jättebra och ponnyn var jättefin och duktig! Vi lät först hästarna rulla igång i alla gångarter, utan att ställa så mycket krav, efter det började vi jobba på volt. Eftersom Tommie är så ung så måste man vara väldigt tydlig med honom. Så jag fick som tips att istället för att sitta och jobba med innerhanden i "rätt" position så skulle jag leda honom mycket inåt. Det här gjorde så att han slappnade av väldigt mycket snabbare. Vi är inte perfekta, inte ens nära, men vi jobbar på att bli så bra som vi kan som ett team. Vart det leder oss kan bara tiden utvisa.


Stavningen Mimmi?!

Upptäckte ett fel i texten där jag skulle rätta mig själv, hmm, vad händer? Där det står "mister" ska det vara moster.

Just nu sitter jag på tåget mot Vallentuna. Jag har åkt från kusin min och är riktigt stolt över mig själv, som har hittat. Från Vällingby hela vägen till Vallentuna och Angarn. Nu ska jag sluta skryta med hur bra jag är på att ta mig fram kommunalt, host*, och prata om annat.

Idag är det träning i markarbete med Ragna. Jag hoppas att Tommie vill samarbeta med mig och är fin. Sen ikväll drar jag vidare och tittar på "Breaking Dawn" med lite fina människor.


HAHAHA

Jag vet inte om det bara var min mamma som upptäckte misstaget, men alla som känner min morbror och mister vet att jag skulle skrivit min morbrors fru och inte min morbrors man, sim jag råkade göra igår. Jag tror att jag var lite trött eller så.


Middag

Sitter i bilen påväg till kusin och hennes familj. Broder-kusin är utbytesstudent till USA just nu och Lina är ensam med min morbror och hans man (Linas mamma och min ingifta moster). Där ska vi äta middag och sen sover jag kvar hemma hos dem. Eftersom jag skriver på mobilen kan jag inte länka till hennes blogg, men jag skriver vad den heter: linaeriks.blogg.se.

Jag har fullt ös här på jullovet. Imorrn ska jag träna markarbete för Ragna och efter det ska jag på bio med mina vänner Matilda, Louise, Petra och Johanna från stallet. Sen på lördag är det hoppträning för Ragna och sen nyår med familjen. Men jag klagar inte, jag är glad att jag har så underbara vänner som vill vara med mig! Ni är bäst!


Naglellack

För några dagar sedan var mitt nagellack fint, och jag var förvånad över att det höll sig fint i ca 5 dagar. Efter två dagar i stallet var inte naglarna lika vackra längre... Jag glömde ta en bild på dem när de var nyfixade, men ni får en bild på de naglar som hållit sig fina och en bild på de naglar som inte klarade av stallivet.


Väntan

Just nu sitter jag i Täby C på en soffa och väntar. Kl 18.10 har jag tid hos frisören. Jag skulle lätt ha åkt hem emellan, men såhär blir det ibland. Jag får leva med att jag själv är lite lat och inte är så bra på att veta hur lång tid saker kommer att ta.

Hmm, vad ska man göra nu då? Jag kanske går och köper något gott att äta, hmm...

Tommie var busig och pigg idag, men när vi vände och red hemåt blev han lugnare. Dick drar han väldigt mycket och försöker ta bettet och springa, det ska tränas bort.

En söt ekorrskrutt som satt och åt en nöt på en pinne i London! Cutiepie!


Idag är jag duktig...

... för jag har på mig skärp och jag äter en ordentlig frukost. Bra va? :)


Hemma igen

Nu är jag hemma från London, eller jag kom hem för cirka 24 timmar sen. (Usch vad dålig jag är på att gå och lägga mig!) Jag har kommit på ett jättebra inlägg till nyår! Det kommer bli super ska ni se.
.
I London var det jättebra, men jag berättar mer om det imorrn, jag måste verkligen sova. Idag vaknade jag i alla fall alldeles för sent, vid 12.00, och läste lite (trodde jag). 13.25 gick jag upp ur sängen. Jag gick ner och 5 minuter senare satt jag i bilen påväg för att hämta min vovve hos frisören, för att sedan fortsätta mot stallet. I stallet red jag med Cicci och Sofia och vi mötte även Matilda på vägen tillbaka. Direkt från stallet åkte jag och mamma och hämtade marsvinen hos Linn. De bor i typ ett underbart hus ute på landet! Efter att jag kom hem gick jag typ direkt till Sofia. Vi tittade på Breaking Dawn Part 1. Jag hade nämligen inte sett den. Jag tyckte att den var bra, men alla har sagt att den skulle vara så himla bra och mina förhoppningar var lite högra. Men den var inte dålig.
.
Morgondagens planer är att komma upp till stallet i någorlunda tid, ta bussen till Täby C vid 20 över 1. Klippa mig om vi lyckas boka en tid. Sen är jag och brodern hemma på kvällen då mamma och pappa ska på teater. Antingen går vi på bio eller så är vi hemma och har lite mys. Hoppas att det blir trevligt, jag och min kära bror är ganska duktiga på att bli sura på varandra utn någon bra anledning, dumma vi är tycker jag.
.
Hoppas att ni alla redan sover och inte sitter uppe mitt i natten och läser min blogg. Godnatt!
Älskade ponnyplutt, jag har saknat dig! <3

GOD JUL!

Till er alla från oss alla, en riktigt God Jul! <3

London

Idag har det shoppats nästan hela dagen. Efter det så åt vi och sen har vi varit och tittat på musikalen "We Will Rock You" den var jättebra och rolig.

Nu ska jag sova mina vänner, här får ni lite bilder från dagen! Förresten så har vi sett en massor av underbart söta ekorrar!


Lets Go!

Nu sitter jag i taxin, påväg till Arlanda. Nu blir det London, shopping och jul. Superroligt!

Om inget annat så hörs vi när jag kommer hem! <3


London snart då

Nu är väskan nästan färdigpackad, bara lite småsaker kvar. Jag har tyvärr inte haft tid att göra några tidsinställda, och om jag inte hinner så får ni överleva utan mig tills den 27 december.

Kraaaaaaaam <3


Hem

Nu har jag ridit och står vid busshållplatsen och väntar på att älskade 665 ska komma och hämta mig.

Tommie var duktig idag, dock blev han lite busig på vägen hem och ville inte riktigt lyssna när jag bad honom att gå långsammare, haha. Men han lyssnade i alla fall ganska bra. När jag kom till stallet hade han rivit ned allt det julpynt som fanns kvar och lyckats öppna plasten runt polkagrisarna och äta upp dem, utan att äta upp plasten. Min ponny har skills! Jag köpte i alla fall nytt glitter när jag var i Täby C idag, så nu har han en fin lila-silvrig pyntning till jul.


Det eviga letandet och shoppandet...

Jag är i Täby C nu och har köpt de flesta julklapparna nu. Det är bara en kvar, som jag har funderat länge på, men jag kan inte för mitt liv komma på vad människan ska få. Irriterande!

Det kan vara riktigt roligt att shoppa, men när man inte köper något åt sig själv är det inte lika kul.

Jag tar en buss som är hemma typ halv 2 och sen är min pappa snäll och skjutsar mig till stallet.


Nu blir det massor av skidor!

Idag provade vi att tolka efter Tommie. Det gick super! Han reagerade inte ett dugg och verkade tycka det var lite roligt, även om han var lite misstänksam ibland. Men Emma tolkade i alla fall, och Sara provade också. Ponnyn bara gick som tåget, plutten! Innan det red jag, Emma, Sara och Olivia ut. Tommie var på sprudlande humör och drog iväg x antal gånger, så kan det gå när man har massor av småbarnsenergi.
.
Imorgon är planen att jag åker till Täby C på morgonen, gör lite julshopping, drar till stallet, rider och pussar lite extre på ponnyn. Åker hem för att fixa med marsvinen, som Linn kommer och plockar upp klockan 19.00 och sen packa inför London. Fullspäckat schema, men det ska väl gå.
.
Nu ska jag sova mina vänner. Ger er en bild på världens sötaste, som ska bo hos mormor och morfar medan vi är borta. Där mår hon prima när hon blir i-tryckt massor av god mat, haha.
Hjärtat mitt <3

Snön faller mjukt i vita flingor från skyn

Nu har jag vaknat och ska dra mig upp ur sängen. Dricka e  kopp varm choklad, äta något gott (vilket är i princip omöjligt för jag tror inte vi har någon god frukost hemma, jag är ganska petig när det gäller frukost) och sen vid 11.30 går min buss till stallet. I stallet tänkte jag väl rida och så. Men jag skulle vilja tolka, gud vara kul det skulle vara. Idag snöar  det ju! Så då kan man förhoppningsvis tolka efter sin lilla ponny. Problemet är att man måste vara två, och alla har ju inte slutat skolan än. Hoppas att det är någon där!
.
På onsdag flyger jag till London för att fira jul. Men jag kommer nog göra i alla fall ett tidsinställt per dag åt er. Men jag vet inte om jag kommer kunna blogga mer än så.
.
Nu ska jag gå och äta, magen protesterar!
Såhär söt kan Diesel vara! <3

Det längtas efter vår...

Nu längtar jag till våren! Det får gärna ta och bli ordentlig vinter med en massa snö, med en gång, så att våren kan komma snart. Varför är jag så taggad på våren då? Ja, då kommer ju min och Tommies tävligsdebut att vara. Det har gett mig ett mål, något att längta efter och träna till. Genom att ha ett mål så är det lättare att uppnå saker. Det gör att jag känner mig taggad och vill jobba mig igenom vintern och utnyttja allt med den, och sen ge gärnet i vår. Men först måste jag få lite snö, så att jag kan prova att tolka med plutten min!
.
Här är en vårbild som Ann tog på mig på Huvön i våras.

Morgon?

Nu har jag och kusin vaknat och i alla fall jag är lite småseg sådär. Idag blir det väl lite olika saker att hitta på, men jag ska i alla fall till stallet någon gång.

Nu ska jag vara lite mer med min underbara Lina. <3


Kusinisvitaminis!

Nu sitter jag här efter en kall dag i stallet med min underbara kusinis!
.
I stallet så var det slaskigt och blött och jag vet inte vad. Men jag var snabb med att fixa alla grejjor. Sen när jag tog in Tommie var han så blöt att han skakade. Jag torkade honom lite och sen red jag och Matilda, på Shappe, ut på en barbackatur. Det var ett misstag. Vi skulle ha struntat i att rida idag. Hästarna fick snöstyltor direkt och vi hade ingen hovkrats med oss. Så att rida hem tog en evighet, för vi var tvungna att ta bort styltorna. Men i alla fall, vi kom tillbaka till stallet och var superblöta. Men sen kom mamma och kusin och hämtade mig och vi åkte hem.
.
Nu sitter jag och Lina och spelar Sims 2, vi har gjort värsta coola gay.paret!!
.
Tack och hej, leverpastej!
Snyggingar, eller vad säger ni?? :P

Tommies julpynt!

Inte det finaste, men helt okej. Vi körde lite naturligt i år, med äkta grankvistar och äkta polkagrisar!


JULLOV!

Nu har jag jullov gott folk, och jag ska sova! Men jag ville först dela med mig av att jag inte har en enda till läxa och ingen skola på 25 dagar, oh ye! Men i alla fall. Snart ska ni se en fullspäckad blogg igen, för jag kommer inte ha mycket annat bättre för mig!
Sådana här ska man äta minst en om dagen när man är i skidbacken på vintern. Vaniljbullar in my <3

Check, check och check!

Nu har jag bara två läxor kvar den här veckan! Det är att läsa ut en bok och en franskaläxa. Det är jätteskönt ska ni veta! Nationella var, ja, nationella.
.
Jag ska till stallet sen. Jag red på ridvolten igår, så jag vet inte om jag kan göra det idag också, men vi får se.
.
Igår var Tommie-plutt superduktig! I början var han pigg och motsträvig, när vinden blåste på honom bakifrån så rusade han framåt det snabbaste han kunde, haha, sötponny! Men ju längre vi höll på desto mjukare blev han. När jag började närma mig slutet så hände det någonting inne i hans lilla hjärna och han fattade vad han skulle göra. Det var så underbart! Han lyfte på ryggen och ställde sig fint. Han kunde faktiskt gå ganska stadigt också! Det var ju inte värsta superformen, men han var så duktig och det går verkligen framåt. Passet slutade med en nöjd Mimmi och en häst som var glad att jag slutade tjata, haha.
.
Marcus säger att han är bäst BTW, haha!!
Plutten! <3

Hat-veckan #1

Den här veckan är den hemskaste av alla veckor i världshistorien! Jag har massor av prov och annat gojs som ska göras. Nu har jag precis gjort muntligt nationella i matte 1c. Det kändes helt okej och jag hoppas att det ser ut så på resultaten också. Jag vågar inte hoppas för mycket...
.
Snart har jag biologiprov och sen är det simning. Wiho, eller inte. Många av mina klasskamrater har redan slutat för dagen. Varför ska jag lyckas bli sjuk de dagar vi har prov, så jag måste vara fast här när alla andra får gå hem? Men nu ska jag inte klaga, på fredag blir det jullov! Jag har bara alla skriftliga nationella matte 1c imorrn, en book report i engelska, läsa ut en bok och massa annan skit, men jaja.
.
Jag har varit fett nervös både idag och igår, antagligen över allt som ska göras den här veckan. Jättejobbigt att ha ont i magen hela tiden för att man är nervös.
.
Nu ska jag vara lite social, hejdå.

Arg!!

Åhh, jag blir så trött på när människor får en att göra saker genom att ge en skuldkänslor! Jag klarar inte av det, typ panik-känsla! Jag hatar när man inte kan säga nej till någonting för att man får skuldkänslor över att någon annan ska behöva göra det, när de egentligen har lättare att göra det. Jag behöver göra annat just nu, men jag får väl bara ta och göra det jag blir bedd att göra. Men det värsta är nästan när de ger en skuldkänslor och när man säger okej så låtsas de som att absolut ingenting har hänt och är hur glada som helst. De visste redan från början att att ge en skuldkänslor skulle funka för att få en att göra som de ville! Gaaaah, panik, panik, panik! Och så lämnar de en med en sån där bubblande arghets känsla.
Förlåt, får bara lite panik på det! Men nu har jag släppt ut det, nu är jag normal igen, eller normal kommer jag ju aldrig att vara, men nu är jag jag igen då, haha.
:)

Nu är jag igång igen!

Nu kommer det massa bloggning, det kan jag lova!!!
Knäppisbild på Diesel :P Min älskling!! <3

En anledning är ingen ursäkt...

... och det är jag väl medveten om, men jag har i alla fall en anledning till att jag inte har bloggat. Jag ligger hemma och är sjuk, har verkligen ingen lust att blogga även om jag har en massa tid. Så kan det vara ibland. Ni får leva med det och vänta på att jag ska blogga varje dag igen, men det blir nog inte förens jag är helt frisk igen. Jag har ont i mitt öra också, bara jag blir frisk till...imorrn så är jag nöjd, haha.
.
Ni får en bild på en film jag tittade på igår. De flesta har säkert redan sett den, men det hade inte jag. "Dear John" var namnet. Jag hade väldigt höga förhoppningar på den filmen då jag hört många av mina vänner säga att den är superbra. Visst var den bra, men inte lika bra som jag trodde att den skulle vara. Jaja, titta på den om ni inte har sett den, den är inte dålig i alla fall, haha.
Dålig bild, jag vet! Men jag orkar faktiskt inte ta en ny, haha.

Fin!

Såhär fin blev Tommie i det orangea! Dock skär sig färgen på min reflex, gör den är ljusare, haha. Imorrn ska ni få en bättre bild på det! Men schabraket och pannbandet var fint i alla fall, tycker jag!

När jag red idag hade jag planerat en lugn tur med bara skritt och trav, eftersom jag red ganska hårt igår. Ponnyn tyckte inte alls att det var en bra plan och det här var nog den mest okontrollerade ritten jag gjort på honom, utan att det var meningen, det var Tommie som ville att det skulle vara okontrollerat...

Mot slutet slappnade i alla fall ponnyn av en del och blev ganska fin faktiskt!

Tommie i orange!


Julen är här, nanananananana...

Det är julkänsla för fullt när klubbrummet är julpyntat! Gud va mysigt det är! På söndag är det julpyntning i stallet också, så då blir det glitter överallt!

Snart ska jag rida, ha det bäst och vänta på bilden på Tommie i oranget!

Julpyntat klubbrum och en liten gullekorv ligger på golvet!


Varm häst...

Igår red jag på ridvolten. Det började med att jag visade lite övningar för Jessica och Lindas hästskötarkurs. Det är lättare att lära sig någonting om man har sett hur det ska se ut. Haha, med det menar jag inte att jag gör allt perfekt, men jag kan i alla fall visa hur man rider snett igenom och hur man rider lätt.
.
Tommie var ganska duktig och kontrollerad i traven när småglinen var inne på banan med sina shettisar. När de var klara skulle jag galoppera. Hm, då var det fart på ponnyn kan jag bara säga. Han busade och tyckte det var jätteroligt att racea omkring så det inte fanns någon möjlighet att få stopp på honom. Ibland så gick han från riktigt snabb galopp till slängtrav utan förvarning. Jättesvårt att få honom att lyssna var det i alla fall. Men när han gick i sin snabba galopp försökte jag att driva fram honom till handen så att han var tvungen att ta bettet. Men när jag började driva honom blev han lite varm och det leder till att han blir jättevarm och på grund av det blir han trött. Jaa, så kan det gå. Jag får hoppas att jag kan få hjälp av någon i stallet att klippa honom någon dag. Så, jag började driva honom och han blev varm och trött, då går det bara ännu snabbare. Men jag fick till några fina galopper innan han blev för trött för att det skulle funka. Då var det bara att jogga av på lite längre tygel. Då kunde minsann hästen arbeta med ryggen. Nu blev det mycket, men som sammanfattning kan jag väl säga att trött och smått jobbig häst och smått sur men ändå nöjd Mimmi. Haha, han är ändå för söt min lilla plutt.
.
På grund av att vi red på ganska hårt igår så ska jag bara ta en liten sväng på honom idag. Jag tänkte sträcka ut lite på honom med skritt och lite trav.
Inte så jättefin bild på mig och Tommie, men jag har lite brist på bilder... Han är i alla fall sötnosig värre! <3

Då var det dags att stiga upp!

Nu ligger jag här i sängen och det är dags att pallra sig upp och gå till skolan. Idag har jag bara, som vanligt på fredagar, matte. Så jag slutar ganska tidigt. Då ska jag upp till stallet och så ska jag rida inmitt nya schabrak och mitt nya pannband. Jag lägger upp en bild på det här sen när jag har ridit!

Ha det bäst!

Ni får en liten bild på Tommie i pannbandet, den är inte så tydlig, men man ser ändå!


Det blev visst ridlektion igår...

Igår kom jag till stallet och insåg att jag skulle rida igen. Men sen var jag inte uppskriven på listan och kom ihåg att Maud inte sagt fullt ut att jag kunde vara med. Jag frågade Ulrika och hon sa att hon inte visste om jag skulle kunna rida igen lektionen jag missade. Sen såg jag att alla inte skulle komma på lektionen och då tog jag chansen och frågade Maud  om jag kunde vara med, för jag ville inte störa Ulrika när hennes lektioner hade börjar. Jag kunde vara med och vi fick hoppa. Superkul!
.
När vi red fram verkade det som att Tommie skulle vara jättepigg, han drog och ville bara fram, fram och fram. Jag fick verkligen kämpa för att han inte skulle springa förbi alla när vi galopperade . Sen när vi skulle börja hoppa och jag började driva ännu mer för att få honom att lyssna så insåg han att han var trött, haha. Knasigt att han blir tröttare när jag ber honom gå snabbare. Eller kanske inte så jätte... Men han var i alla fall duktig!
Okej, ignorera mig, jag är inte fin på den här bilden! Men bebisen är söt! <3

1 december och snön syns inte till...

Idag är det första december! Igår hade jag julkänslor för fullt, jag längtar verkligen jättemycket till jul! Då kommer jag och min familj att åka till London och mina kusiner. Det hade ju varit underbart med julafton och Tommie, fast jag tror att det här kommer bli en höjdare det med! Men det finns en sak som saknas, som skulle lysa upp alla mörka dagar...snö! Gud vad jag längtar tills snön kommer. Då kan man börja få ännu mer julkänslor ju.
.
När snön kommer så ska jag kolla om det går att tolka Tommie. Jag tror inte att det kommer vara något problem att tolka honom för han är ganska så orädd av sig, om man tänker på hur bra det gick när jag provade att tömköra honom. Om det går bra så ska jag och mamma vara med på honom på tolk-tävlingen som vi har varje vinter. Hoppas bara att han är snäll att tolka.
Att åka skidor på vintern är ju också ganska najs, men att åka skidor bakom hästen, att tolka, det är nog det bästa! (Även om jag är sämst och bara ramlar, haha!)

Mimmi
Hej, du har visst hittat in till min blogg. Jag är en tjej född -95, som kallas Mimmi. Här på bloggen skriver jag mest om min vardag, hästar, foto och allt annat jag känner för. Hoppas att du kommer trivas här!