Orange

Orange outfit är på gång hemma hos mig. Det ska bli min och Tommies tävlingsoutfit. Jag älskar rosa på honom, men det är inget jag vill ha på tävling. Eftersom han är svart och vit så passar han i typ alla färger. Grått kanske inte skulle vara så snyggt på honom, men allt annat. Då har jag valt att fixa lite orangea saker att tävla i. I globen inhandlades ett oranget strass-pannband, det ser typ ut som ett swarovski. Sen köpte jag ett oranget schabrak, men det är lite mer allround så jag har köpt lindor som matchar det också, som vi kan ha när vi rider lite dressyr. Men vi får se hur det blir, jag hoppas att det blir bra.
.
Snart har jag SO och sen bär det av till stallet!
Jag hittade den här på en annan blogg och tänkte att den inte kunde vara fel att ha till min orangea outfit. Jag tror däremot att priset är lite fel för min plånbok...
.
Tyvärr har jag nu upptäckt att oranget har blivit ganska populärt, men jag hoppas att det inte är föt många som har det till sina hästar.

Sneak peak...

Liten sneak peak på ett av mina nya schabrak!


Ännu mera Globen...

... men vi tröttnar inte på det! Jag sitter här och snart är det dags för barbacka-hoppningen! De ska försöka slå rekord, och rekordet nu är 2,10 m (!!) som de ska försöka hoppa. Nu ska jag titta, men ni får ha det så bra!

Edit: Det här inlägget gick inte att lägga upp förut, så jag berättar nu innan det läggts upp att Robert Whitaker slog världsrekordet!! Han hoppade 2,12 meter! Det är helt sjukt högt!

(Skrivet fredag 25/11)


TV!!

Nu är det fixat, nu finns det! Min lycka är total! Vårt kanalpaket fungerar nu. Jag har levt på kanal 1, 2, 4, 6 och typ kunskapskanalen i typ 1 och 1/2 år. Men nu är det fixat! Nu har vi 87 kanaler, och de bästa kanalerna 3 och 5 finns nu på min TV! Jag är överlycklig som ni kanske märker, och jag kommer nog spendera lite för mycket tid vid TV:n de första veckorna.
.
Igår tittade jag på Navy CIS, det är typ det bästa, av alla kriminal-program, som finns!!
.

Förlåt, jag vet...

Hej mina vänner, nu har jag inte bloggat på ett tag. Jag ska inte komma med en massa ursäkter, utan jag har mest bara varit lat. Men nu kommer bloggningen bli som vanligt igen. Jag skulle ju skriva en massa när jag var i Globen, och jag skrev, men blogg.se appen fungerade inte just då. (O)Perfekt timing eller vad? Men nu borde den fungera och allt ska gå som vanligt. Jag tänkte publicera inlägget som inte ville komma upp, men ni får tänka på att det skrevs i fredags, haha.
.
Idag ska jag upp till stallet och rida, vi får se vad jag gör, men nu har det blivit så där lagom hårt och jag hoppas att det går att trava, men om det inte gör det får jag hitta på något annat. Jag ska kanske rida igen, men jag är inte helt säker, haha.
.
Bilder på mina inköp i Globen kommer snart upp! Ha det  bra vänner!
image description
Sötnosen! <3

Ännu en dag...

Nu är det fredag och Stockholm International Horse Show har börjat, eller det gör det kl 11 i alla fall. Nu taggar jag till tusen! Ikväll sover Emma och jag över inne hos mormor och morfar, då blir det mycket kortare art åka imorrn.

Ha en superdag mina vänner! Det ska u alla fall jag ha!

När Globens portar öppnade sig:


Sova!

Nu är det dags att gå och lägga sig. Jag taggar inför imorrn och när de riktiga showerna börjar. Nu ska jag fåll skönhetssömn!

Bild på mitt inträdesband och arenan!


GLOBEN!!!

Jag och Emma är framme!!


ANN 17 ÅR, GAMMAL!!

Nu är min vän officiellt väldigt gammal, snart dags för henne att gå i pension! I födelsedags present av mig så ska hon få en månad på ålderdomshem betald. Tanter brukar väl också gilla att få garn, så de kan sticka till sina barnbarn. Men vi får se om hon kommer få några sådana, hon är kanske för gammal. Haha, grattis Ann, hur gammal du är är kommer jag att vara din vän länge till. Eller ja, det är ju upp till dig hur länge till du tänker leva, men jag kommer stå vid din sida tills du dör. Vi kan leta efter ålderdomshem åt dig tillsammans!
Hihi, Ann leker ego framför min webcam! Kram och ett stort GRATTIS på dig min vän! <3

Så här kommer resten av min vecka att se ut:

Jag tänkte att jag kunde skriva ner hur min helg, plus torsdag, kommer att se ut. Jag är i alla fall helt säker på att jag kommer vara väldigt trött när jag ska till skolan på måndag, haha, men det är det lätt värt!
.
Torsdag:
Skola tills 16:20. Åka in till Globen och hämta ut entré-band efter det kommer jag och mina vänner gå i Globen och titta på genrepet.
.
Fredag:
Skola tills 11:50, slänga i mig lunchen. Åka in till Globen och kolla om det är något som ska hjälpas till med. Annars titta på föreställningarna. Sova hos mormor och morfar?
.
Lördag:
Åka in till Globen. På lördagen kommer det antagligen finnas mycket att göra med shettisarna eftersom det är deras stora dag, med steeplechasen och familjematiné. Men då jag inte tar hand om små ponnysar kommer jag att kolla på showerna och gå en massa i annexet.
.
Söndag:
Jag ska gå med Sofia på förmiddagen och eftermiddagen, vi kommer att sitta i en loge. Sen kommer hon att åka hem och jag stannar väl kvar för att ta hand om hästar och titta på kvällsshowen.
.
Det är nog så det kommer att se ut.
Kommer du till Globen i helgen? :)


Världens sötaste! <3

Stockholm International Horse Show

Nu känner jag att jag har dissat er tillräckligt mina vänner. Den här veckan har jag haft massor av läxor att göra och har verkligen inte hunnit blogga. Men nu är läxorna för den här veckan klara och jag är redo för en helg fylld med massor av Stockholm International Horse Show! Det börjar redan idag med genrep.
.
Jag kommer att vara där hela helgen och hjälpa till med stallets shettisar, som är med i både showen och steeplechasen, eller hur det nu stavas. Så jag kommer förhoppningsvis att uppdatera massor om vad det är som händer. Dock känns det lite konstigt att jag inte kommer vara i stallet förrens på måndag igen.
.
Jag har tyvärr inte hunnit göra en lista på allt jag ska köpa i Globen, men jag lovar att istället lägga in bilder på allt jag köper där. Jag hoppas att det blir mycket, haha.
.
Ha det bäst mina vänner!
Gud vad det ska bli roligt!!!

Uppe med tuppen!

Nu sitter jag på bussen påväg till stallet. Jag planerar att rida innan jag ska hålla min ridgrupp. Om det är ledigt på ridvolten och helt okej underlag så kommer jag nog köra lite markarbete, med något skutt eller så.

Kameran är med idag, så om ni har tur hinner jag fota lite och lägga upp bilder här!

Ha det bra mina vänner!


Sushi! <3

Jag red ut på Tommie idag eftersom det var fint underlag så man kunde galoppera. Jag hade säkert kunna galoppera på ridvolten också, men jag valde att rida ut med mina fina vänner i stället. Vi red till höger och det gick bra. Jag gjorde lite skänkelvikningar bara för att kolla om han kom ihåg något från igår, och ifall ridlektionen igår hade mjukat upp honom lite. Visst hade den det, han flyttade jättefint för skänkeln. Gulleponnyn.
.
Till middag har jag ätit sushi. Det är så himla gott. Jag år en 10-bitars laxsushi. Mumma säger jag bara! Sen drack jag en Schweppes. Det var också gott. Haha. Nu ska jag ta med mig chips och dra till Sofia. Vi får se vad vi hittar på, men jag tror att det kommer att handla om en TV och 4 ögon som stirrar på den. Haha, sociala tjejer? Nu måste jag packa.
Ha en bra fredagskväll people!
Mumma! <3

Vinterland, snart är du här!

Nu när det har blivit såpass hårt att men bara kan skritta på ridlektionerna, så tycker jag att vintern kan komma på riktigt. Jag älskar vintern och snö, så nu spelar det ingen roll om det kommer. Så länge man har bra kläder efter väder är det helt underbart!
.
Jag längtar helt sjukt mycket till nästa helg och Stockholm International Horse Show! Jag ska skriva en inköpslista. Jag lägger upp den här sen. Det är inte säkert att jag kommer köpa allt som står på den, men om jag hittar det kommer jag definitivt överväga det. Jaja, nu ska jag sluta tjata på.
Ha det bäst vänner!
Förresten, är det någon som vill gå och titta på Breaking Dawn med mig. Det känns lite mupp att sitta och titta på den själv...
HAHAHA
Vinter <3

Skritt, skritt och ännu mera skritt...

Ja, nu har tiden officiellt kommit. Igår på ridlektionen kunde vi bara skritta. Jag som hade hoppats på en sista hopplektion. Men icke sa Nicke. Han vill att jag bara ska få skritta. Men jag ska kolla om det är tillräckligt mjukt på sandvägarna för att trava, annars blir det att köps ridhuskort. Då kan jag hoppa där på helgerna. Men nu ska jag sluta tjata om det.
.
Tommie var i alla fall duktig, men han var lite lagom taggad och ville trava hela tiden, haha. Han klarade framdelsvändningarna bättre än någonsin och skänkelvikningarna blev jättebra. Men det var nog för att han hade sånt flyt i steget och ville trava hela tiden. Men det går framåt!
.
Idag ska jag till stallet och rida. Hoppas att det går att trava någonting.
.
Nu ska jag jobba matte!
image description
Jag älskar dig Diesel! <3

Breaking Dawn

För er som är lika sega som jag tänkte jag bara påminna om att natten efter tisdag hade Breakin Dawn - Part 1 premiär. Det är en film jag verkligen ser fram emot att titta på, vi får bara se när det blir av. Men jag har i alla fall höga förväntningar på den. Det är bara att hoppas att jag inte blir besviken.
.
Ikväll har jag ridning. Förhoppningsvis har vi hoppning idag, men ja, det var ju såpass hårt igår på ridvolten att de valde att inte galoppera på lektionerna. Men jag hoppas att vi ska hoppa. Haha, gud vad rolig den här texten blev med alla hopp ord!
<3

Snart på 3:e säsongen!

Nu har jag snart tittat på 2 säsonger av One Tree Hill och säger bara att de fortfarande är bäst, men jag är lite förvirrad och så, haha. Men jaja, jag längtar tills jag kan börja på nästa säsong! Nu ska jag återgå till min franskalektion, rasten tog precis slut.

Framtida tävlings outfit?

Jaa, jag gillar ju att ha rosa på Tommie, men jag tror inte att jag skulle vilja komma på tävlingsbanan med det. Så jag har funderat lite på typ mellangrönt/ljusgrönt, som tävlingsfärg åt oss. Jag klurade lite på en outfit, den är inte så satsig och det ända jag har av det som finns med på outfiten är ridvästen och ridstövlarna, haha. Men hjälmen är inplanerad att köpa, vi får bara se om det blir så eller om det blir någon annan. Jaja, jag vet inte om att göra outfits är min grej, men jag ville prova bara för att. Här får ni min inte så jättesatsiga outfit:
Haha, tadaaa!

Kallt!

Nu är det riktigt kallt gott folk. Det vita nu ser på marken är typ frost, brrr! Men nu kan snön komma, för det här är den jobbigaste tiden. Just nu är det bara mörkt, när snön kommer kommer den att lysa upp. Så nu hoppas vi på snö snart, eller hur?


Hungrig...

Hmm, nu sitter jag här och är hungrig igen, man kanske skulle ta och äta något? Det får nog bli så. Nu ska jag gå och äta något folket, hejdå!
image description
Mmm, det här skulle ju inte sitta helt fel...

Biologi, kemi och sen HEM!

Idag har vi checkpoint eftermiddag, vilket betyder att om man inte har missat något så kan man gå hem. Yes säger jag! Men tyvärr ska jag ägna hela eftermiddagen till att plugga, men jag får vara hemma i alla fall, och det är mycket bättre. Nu ska jag titta på DNA, hehe, kul...
Sötaste hunden! <3

Hiss och diss!

Superdissen på när man köper varm choklad på Pressbyrån. Man förväntar sig att få något varmt och gott för att man fryser, man tar en klunk och vips så har man skållat hela munnen. Det tar typ en kvart innan man kan dricka den, och när man väl dricker den upptäcker man att det bara smakar vatten och socker. Blä!

Det hände mig igår när jag väntade på bussen, jag var lagom glad kan jag säga!

Hiss på att lägga in mer torv eller annat underlag i boxen, det ser så rent och fint ut! Det gjorde jag också igår, haha.


Rätt!

Vill bara berätta att det är jättejobbigt med när jag försöker göra "stycken" i min text. När jag gör det på datorn blir det inga mellanrum utan bara en tjock jobbig text! Det blir jättejobbigt att läsa! Men när jag gör på mobilen så blir det mellanrum, ahhh, frustrerande.
Ville i alla fall kommentera det här med anpassad ridning efter hästen. Jag tycker att i de flesta fallen är det fel. Med anpassad ridning efter hästen menar jag att man rider varje häst olika. Jag tycker att ryttare överlag ska rida alla hästar på samma sätt, eftersom det bör man kunna göra. Självklart finns det fall då man måste anpassa ridningen, men det jag menar är att om man rider en häst annorlunda än andra varje gång den rids så kommer den hästen att lära sig att den kan "konstra" så man måste rida den speciellt. Om man rider alla hästar som varandra måste de lära sig att gå"rätt". Under förutsättningarna att ryttaren rider "rätt". Om vi säger att en häst "måste" ridas med låg och bred hand för att man ska få den att arbeta i form måste man gradvis försöka avvänja den vid det och vänja den vi att gå i form även om ryttaren rider med handen ovanför manken och händerna ganska nära varandra. Men som sagt så finns det fall där ridningen måste anpassas, men överlag tycker jag inte att den ska behöva det.
Diesel är ett exempel där det går bättre om man rider med låg och bred hand när man börjar arbeta. Men han blir bättre och bättre och nu kan man ha handen ganska "normalt" när man arbetar honom, det var ett av våra största problem i dressyren som vi försökte jobba bort. Knäppisplutten! <3

Jättefin video klart värd att titta på!

HAHAHAHA x)

Drivkraft

Jag såg ett jättebra inlägg på Katrines blogg. Men jag tänkte bara på vad hon sa i det. Inlägget handlade om drivkraft.
Jag tror att man måste ha drivkraft för att komma någonstans. Man måste brinna för något om det verkligen ska gå bra. Som skolarbete. Om vi säger att det är en flicka som verkligen vill ha A i alla ämnen. Hon jobbar så hårt hon kan i de ämnen som är "nödvändigast" som svenska, engelska, alla NO ämnen osv. Men ämnen som bild och slöjd anstränger hon sig inte lika mycket i eftersom de inte är lika viktiga. Den här flickan älskar att rita. Även om hon inte har så mycket tid till det är det det hon älskar mest att göra. Jag tror att det är störst chans för den här flickan att få A i bild än i de ämnen hon inte riktigt uppskattar, eftersom där kommer hennes kärlek till arbetet att visa sig. Man kan skriva en riktigt bra uppsats, men jag tror inte att man kan ge läsaren samma "WOW-känsla" om man inte har tyckt det var roligt att göra den. Så om man inte har drivkraft och verkligen älskar något är det svårare att lyckas med det. Men hon måste ju ändå ha någon sorts drivkraft om hon ska jobba så hårt i de andra ämnena.
Så vad är min drivkraft. I skolan är det väl att lyckas och bygga en bra framtid för mig själv. Men just nu har jag svårt att tycka att det är kul, därför lyser det igenom lite i mina arbeten. Men jag arbetar på och gör så gott jag kan, för jag vill ju lyckas.
Drivkraften i stallet är väl att jag vill komma någonstans med min ridning. I framtiden vill jag ha en egen häst att arbeta själv med varje dag, utvecklas med. Men just nu är nog drivkraften att åka till stallet varje dag, för att få träffa alla underbara människor där. Just nu är det det ända stället jag känner mig helt fri från all press i vardagen.
Lägger in en bild på Diesel då han var min drivkraft genom nästan hela högstadiet, när allt kändes som jobbigast <3 Min älskade vän!

Lunch

Just nu sitter jag på lunchen. Det var lax och någon konstig pressad potatis. Idag har vi samma lärare på alla våra lektioner, vilket är kemi och matte, så vi har vikarie. Vi jobbar svenska på våra lektioner då, haha.

Idag ska jag upp till stallet och rida Tommie. Jag ska se om jag kan lyckas vara snabb och rida på volten innan lektionerna börjar. Jag tänkte mig lite markarbete med upphöjda bommar, men om jag inte hinner får jag se om jag hittar någon rolig att rida ut med.

Nu ska jag vara social, hejdå!

Sötnosen <3


There is only One Tree Hill...

Just nu tar jag en paus från novellskrivandet och ligger och tittar på One Tree Hill. Det är verkligen världens bästa tv-serie! Jag är bara på säsong 2 än så länge, för jag är lite seg, haha.

På Anderssons Häst & Hund tittade jag på en ridhjälm. Rättare sagt en Charles Owen Ayr8 Leather look. Den är svinsnygg och jag hade chansen att köpa en sån av Lovisa. Men eftersom jag var osäker på om den var för liten valde jag att inte göra det. Den var i storlek 57, så på Stockholm International Horse Show nu i november ska jag leta efter en i 58. Om jag inte hittar en billigare där kommer jag att köpa den som finns på Anderssons Häst & Hund.

Nu ska jag återgå till mitt OTH tittande. Ha en mysig kväll!

En bild på mig och snygging hjälmen!


Ridhjälm

Sitter just nu på bussen på väg till Anderssons Häst &Hund. Jag ska kolla på lite saker, ni får veta sen.


Innebandy

Sitter på en innebandy match mellan elever och lärare i min skola, men ska snart gå, det är inte så roligt, haha. Jag hade nyss prov i träningslära. Det gick helt okej, men inte superbra. Jaja, det blir som det blir. Nu ska jag gå och äta lunch, jag är jättehungrig, haha!

Sötnosen <3


Idag är det din dag <3

Idag är det din dag och därför skriver jag det här till dig. Du är underbar och jag älskar dig. Vi bråkar ibland för att vi tycker olika i vissa saker, men jag bara skrattar åt hur bestämd du är ibland. Du vill aldrig ha fel och blir riktigt besviken om du någon gång har det. Jag älskar att se dig så lycklig nu med ditt liv. Nu har du kommit in på rätt spår och du verkar ha hittat det du vill göra med ditt liv. Du vill inte ha en massa krav på dig. Leva inom vissa ramar, men ändå ha lite frihet. Kunna dra ut i skogen med hunden och vännerna och bara njuta av tystnaden. Det är sådan du är. Jag tror att vi är ganska lika du och jag, även om du är mer lik en annan bestämd lite yngre person. Men du och jag kan bli riktigt arga på varandra för vi har ganska bestämda åsikter i vissa fall. Men hur arga vi än blir kommer du emot mig några minuter senare och det är som om ingenting har hänt. Jag älskar att du bara kan släppa det sådär. Ibland måste du tro mera på att du är underbar, att du är en av de bästa. Jag har turen att få leva mitt liv med dig nära, för det är ine många som har en så underbar pappa som jag! Jag älskar dig pappa! <3
xoxo

Maskeradhoppning är alltid lika kul!

Just nu sitter jag och är hungrig, hoppas att maten är klar snart. Hur jag än gör kommer ämnet alltid in på mat, typiskt mig, haha! Nu har jag ätit, haha, pappa ropade precis att det var mat när jag skrev det här.
Idag var det ju maskeradhoppning i stallet. Bild på mig och Tommie kommer, då får ni även veta vad jag var. Ni som inte såg mig på tävlingen alltså. Lillkillen var i alla fall en stjärna som visade upp sina bästa sidor. Dubbelnolla för oss blev det! Han var pigg men lyssnade ändå när jag bad honom att sakta av. Det blev många avbrott, från galopp till trav, för mig och vi tog det lugnt även i omhoppningen. Jag ville bara att han skulle lyssna fint och hoppa alla hinder, vilket han gjorde super! Dock var han lite pigg, haha.
Imorrn har jag först idrottsprov och sen engelska uppsats som ska skrivas på lektionen. Rolig måndag va? Men det går, sen har jag inga mer läxor den här veckan. Men jag valde att stanna hemma från stallet både måndag och onsdag den här veckan för att jag måste vila upp mig. Jag har varit ganska stressad på grund av ingenting på sistone. Men det kommer att lösa sig.
Nu ska jag fortsätta träna till provet imorrn!
Vem skulle jag ha varit om jag aldrig träffat dig, världens bästa? <3

Juste, ni kanske såg mitt tidigare inlägg om en ridhjälm. Jag behöver verkligen hjälp! Den är skitsnygg och jag vill verkligen ha den, men jag vet inte om den sitter för tajt eller om den sitter bra, jag menar, den kommer kanske att forma sig lite, men det vet man ju aldrig innan. Jag kan ju bara säga att den kostar en slant och jag vill inte göra ett felköp som jag kommer att ångra. Men gud vad den är snygg!!
Hjälp mig, vad skulle du ha gjort? Skulle du chansa på att den kommer forma sig lite eller skulle du missat ett riktigt kap?
Ge mig lite hjälp här!
Här kommer snygging-hjälmen igen, ignorera mig, haha.
image description

Ska man???

Jag bjuder på fula mig, men titta på hjälmen!!


Barndomsminnen

Nu sitter jag här och väntar på att våra gäster ska anlända. När jag gick på dagis träffade jag en tjej som jag blev jättebra kompis med. Sen blev våra föräldrar kompisar osv. För 6 år sen flyttade de till Umeå. Nu i somras flyttade de tillbaka och bor i Vallentuna. Ikväll ska vi träffas för första gången på 6 år (!!). Det ska bli jätteroligt! Men sista gången jag träffade henne för ca 6 år sen råkade jag klippa henne i fingret, oups säger jag bara, haha. Tror och hoppas att hon inte minns det, haha!
Nu kurrar min mage och säger att den vill att de ska komma så vi kan äta mammas underbara citronkyckling!
Såhär ser jag ut ikväll, haha, bjuder lite på mig själv nu alltså!
My outfit! Love to you!  <3


Thumbs up, och hej vad jag ler fint, haha!


Here you have an exclusive kiss! <3

Vi hörs senare ikväll!

Några kronor fattigare...

Stallet till klockan tre. Jag red Tommie längs Albyvägen, tills jag kom till Kerstins ridvolt. Där körde jag lite markarbete och provade även att hoppa en vattenmatta. Inte läskigt alla tyckte gubben lilla. Han hade väldigt bra Push bakifrån idag och gick med en väldans fart. Mitt lilla ånglokomotiv!

Sen red jag tillbaka till stallet med sällskap av mamma och Tokan. Det var väldigt bra miljöträning för Tommie att både skritta på vägen och rida på en annan ridvolt än stallets. När jag kom tillbaka till stallet fixade jag pojken och släppte ut honom i hagen. Sen kom det hästar med ungar i full karriär. Shettisarna busade med de stackars små ridlekisbarnen. De körde galopp-tävlingstempo med ungar som klamrade sig fast. Tyvärr rök ungarna i backe. Vid svängen upp mot stallet. Inte så glada små barn! Jag stannar i stallet för alla är där ute och hjälper till med barnen, som som tur var inte gjorde sig så farligt illa. Helt plötsligt är det vatten överallt då en vattenkran i en vattenkanna har glömts bort. Jag stänger av vattnet och går och jämtar hjälp. Händelserik timma det här, haha.

Sen är det dags för mig att ära lunch och sen ha ridlekis. Jag hade bara 4 små barn på min lektion idag. Det gick bra med allihopa.

Mamma kom och hämtade mig för att vi skulle åka till Hööks. Jag köpte ett par ridvantar som är lite varmare, en elastisk gjord att ha till mitt fleecetäcke och pälsglans från Foxfire. Sen fick även Tommie en present av mamma. Det var ett nackludd och ett nosludd. Båda är gulligt rosa! Tack säger både Mimmi och Tommie!

Nu fick ni ett riktigt långt inlägg! Här kommer lite bilder också.


Mitt inlägg försvann...

Igår hade jag skrivit ett jättefint inlägg åt er, som jag märker nu har försvunnit. Typiskt... Men gårdagskvällen spenderades i alla fall med Sofian. Vi gjorde ramsor, smorde stövlar och tittade på OTH (One Tree Hill, typ en underbar TV-serie!!). Sedan gick jag hem och sov.
.

Stallet here I come!

Nu ska jag och mamma snart åka till stallet. Jag ska rida Tommie och köra lite markarbete. Roligt!


Fel...

Om ni kollar på senaste inlägget så la sig bilderna i en annan ordning än jag hade gjort, så det är på sista bilden ni ser den stora magen, på näst sista bilden är det en ren rumpa! Haha <3


Ponnyplutt <3

Lite bilder på Tommie kommer det här. Ponnyn var riktigt busig idag, för första gången tänkte jag att det faktiskt fanns en risk att jag skulle ramla av honom, hehe. Jag red ut med Sofia på Sheffield, Louise på Paky och Elin på Spirit. Vi tog några små skutt ute och jag tror att det var det som gjorde Tommie så glad och pigg. Han han med några luftsprång, haha!

Här kommer bilder från dagen i stallet, eller typ de senaste minutrarna och innan jag red, haha.

Vi och våra fina reflexer! På näst sista bilden ser ni hans runda fina mage!


Hit the light, let the music move you, loose yourselfes tonight...

Nu sitter jag på matten och tar mig en rast, vi har inte fått det än, men nu har jag jobbat någon timme och kan inte koncentrera mig längre. Jag får väl jobba när de andra får rast. Matten går väl, men ja, tur att jag har smarta vänner som kan förklara saker för mig.
Nu har jag fått lite tips på vad jag ska skriva om så nu börjar jag på ett av tipsen.
Här ska jag berätta om Axelle, haha!
Axelle är en 95:a, lika gammal som jag. Hon läser första året natur på Täby Enskilda Gymnasium. Haha, hon går i min klass. Hon bor i Åkersberga. Hon har ett coolt hus som är byggt av en kvarn och ett hus som sitter fast i kranen. De har typ världens lyx med att stall på tomten. Hon och hennes familj har många hästar, 8 stycken tror jag att det är. De har två shettisar som går omkring på den inhägnade tomten. Själv har Axelle två egna hästar som hon tävlar på. Nu ska jag se om jag kan minnas lite om hästarna.
Roxanne eller något liknande heter hennes häst som är lite äldre, hur gammal den är vet jag inte riktigt, men typ mellan 6 och 12 eller något. Den här hästen tror jag bara att hon tävlar hoppning på. Den är i alla fall jättesöt, mörkbrun tror jag, men den kan vara svart också. Mitt minne är inte så bra.
Den har hon en till häst, den heter Prinzuela. Den här är lite yngre, men hur gammal den är kan jag inte minnas. De tävlar hoppning och distans tror jag. Det är en arab, en fux, supersöt.
Båda hennes hästar är ston och de bor i ett stall på deras tomt. Jag är avundsjuk, ja såklart!
Hon har en mamma och en pappa och tre syskon. Nu ska facebook hjälpa mig, haha, tvillingbrorsan heter Rodrigue, lillebrorsan heter Edgar och lillasystern heter Oriane. Nu ska jag inte skriva mer för då kommer ingen orka läsa. Men här fick ni i alla fall ett inlägg om min vän Axelle.
Jag bjuder på en fin bild på henne också!
<3333333333

Friday, friday, oh I love you friday! <3

Nu ligger jag här i min varma säng och ska snart gå upp. Älskar att jag vaknade närin lillebror gick upp för att marsvinen fick ryck då pep som bara den, mina sötnosar. Det är u alla fall mycket trevligare att vakna till än ett alarm!

Idag är det underbara älskade fredag, vilket betyder att jag börjar 09.20 och slutar 11.50! Lyxigt värre! sen efter skolan åker jag upp till stallet och myser med Tommie, vi får se vad han och jag ska göra idag, men det får ni veta när jag vet det själv, haha.

Dags att pallra sig upp ur min underbara säng, bye!

Hehe, fin bild... <3


Stackars blogg...

Förlåt för att jag inte har skrivit i dig idag, men jag har haft en riktig depp-dag och mått allmänt dåligt. Jag berättar mer om idag och så imorrn, men nu orkar jag inte det.
Ridlektionen gick väl okej, vi skulle hoppat, det sa ridläraren förra veckan, men då hade de visst hoppat den här veckan också på onsdagen och hästarna hade varit så duktiga så det blev dressyr. Det är inte att det är något fel med det, dressyr är roligt, men när man har planerat ridningen för hela veckan och har sett fram emot hoppningen, så är det lite sådär sad moment när man inte får som man har tänkt sig. Jaja, vi skulle träna öppnor och det kan inte Tommie. Öppnorna gick ju skit, men när jag gjorde eget arbete på en volt fick jag honom att arbeta bra i form och ha bra push i steget. Han gjorde även några riktigt fina skänkelvikningar på slutet. Det gick alltså helt okej.
På söndag är det maskeradhoppning! Jag trodde inte att jag skulle få vara med, men sen skulle jag visst det och så var jag jätteförvirrad. Men nu vet jag i alla fall vad jag och Tommie ska vara. Det får ni se på söndag. Jag lovar att ni ska få en bild på oss! Jag har typ avslöjat för alla i hela stallet vad jag ska vara, men ja, jag kan aldrig hålla tyst när jag tycker att jag har kommit på något riktigt smart, haha.
Nu måste jag sova så jag får mina 8 timmars sömn, godnatt!
Vi får se om det går bra på söndag, hoppas på det! <3

Nu ska jag banne mig blogga på riktigt!

Nu har jag bestämt mig för att jag ska bli superduktig på att blogga och göra det så ofta jag kan, men såklart inte för mycket så att jag tröttna. Men såklart kommer det bli något tråkinlägg då och då för att man inte har något bättre att skriva om, haha. Men jag tycker i alla fall att det är bättre än inget!
Det jag vill! Är att alla som läser det här inlägget kommenterar vad de vill att jag skriver om, kan ni göra det? Klart att ni kan, varför frågar jag ens? Det blir roligare att skriva också om jag vet vad det är för små människor där ute som läser min lilla blogg. Vad är intressant att läsa enligt dig. Nu kommer säker de flesta att låtsas att de inte ser det här inlägget, men jaja, då har jag i alla fall försökt.
Bjuder på en bild på mig och min lilla snuttis som jag sitter och gosar med just nu. I övrigt så har jag varit i stallet idag. Där red jag och Tommie på volten. Hästen var galet pigg och det gick inte alls bra. Får hoppas att det går bättre imorrn. Då ska vi hoppa om jag förstod Ulrika rätt. Jippey! För er som undrar så har nu mitt marsvin tröttnet på mig och springer omkring under min tröja och är lite jobbig. Men i alla fall, när jag kom hem ifrån stallet åt jag middag och ostmackor. Ostmackorna åt jag bara för att mamma hade köpt Gouda ost och det är sååå gott! Det får mig att tänka på sommaren och ridlägrena med mina underbara vänner! <3
Nu ska jag gå och sova, för jag är en duktig flicka, ibland. Haha, eller inte så ofta...
Bara för att jag inte orkar sluta skriva ska jag nu berätta att mina marsvin klagar på mig för att jag inte har gett dem middag än, så det måste jag göra också. Nu orkar säkert inte alla läsa allt det här, för nu börjar det spåra ut känner jag här.
Godnatt med er!
Juste bilden på mig och PiffsyPluffs skulle ju läggas upp också, här är vi:

Mmmmmm

Nu har jag haft lunch och det ve väl gott, men det bästa var definitivt den supergoda drickan. Tyvärr är det ett stavfel i namnet på den, de har glömt sista e-et!!!! Det ska vara Smile = Le!!


Med den bästa :) <3

På promenad med den bästa! <3


Ännu en underbart intressant kemilektion

Nu sitter jag här på ännu en underbart fantastisk kemilektion. Jag och Emma sitter och fattar allt, eller i alla fall jag gör det. Jag har en nyhet till er och det är därför jag skriver här. Min händelselösa eftermiddag kommer att förgyllas av Emmas sällskap, dock får jag städa när hon har gått. Men vi ska i alla fall gå ut med hunden, dricka te och plugga på Emmas påhittade läxor som jag inte trodde att vi hade. Det var väl det intressanta med det.
Nu får en superfin bild på Emma också!

Hemma-dag idag, men inga läxor! Yey!

Idag är det skola igen, men sen har jag hemma-dag och ska inte till stallet. Som tur är har jag inga läxor, så jag kan chilla för en gångs skull. Det enda jag måste göra är att städa lite.

Igår klipptes Tommies öronhår. Haha, det var så långt att man kunde fläta det. Nu är det snyggt och fint.

Jaa, det var väl allt jag hade att säga!

Se ya!


Filmen var ju bra, host*

jag och Axelle har precis visat våran film på engelska lektionen, haha. Vi pratar vär ganska bra, men själva filmen, haha säger jag bara! Jaja, vi har i alla fall engelska nu, rast of course annars hade jag aldrig suttit och bloggat för jag gör bara som man får göra!
Ikväll ska jag som sagt rida Tommie-grisen, hoppas att han är duktig. Nu ska jag titta på dyra hästar på hastnet.se för det är jätteroligt! Hihi, hörs senare!
Tråkinlähh nu igen kände jag...
Jag och Axelle har precis visat våran film på engelska lektionen, haha. Vi pratar vär ganska bra, men själva filmen, haha säger jag bara! Jaja, vi har i alla fall engelska nu, rast of course annars hade jag aldrig suttit och bloggat för jag gör bara som man får göra!
Ikväll ska jag som sagt rida Tommie-grisen, hoppas att han är duktig. Nu ska jag titta på dyra hästar på hastnet.se för det är jätteroligt! Hihi, hörs senare!
Tråkinlägg nu igen kände jag...

Skola...

Ja, idag är det skola igen då. Men det är nog inte så farligt, jag har en ganska skön dag och efter det ska jag upp till stallet, wie! Vilket tråk-inlägg känner jag, men det får ni leva med.

Idag börjar jag 10:25, så jag har hunnit ge mina grisar lite selleri och busat lite med dem, sen har jag pussat på min vovve och ätit massor av rost-mackor till frukost. Det var gott.

Nu kommer min buss om 3 min ciao!

Eiffeltornet!! :)


Marsvinen

Nu har jag bättrat på grisarnas bur litegrann sådär. Nu är den alldeles lagom stor, men det tycker inte mamma, hon tycker att den är alldeles för stor. Men hallå liksom den är ju till mina prinsessor!!

Jag bifogar bild på buren med grisar u, varur flaskan som jag inte visste hur jag skulle sätta fast, så därför byggde jag en ställning åt den av lego, supersmart jag är, och sen en bild på världens sötaste marsvin! Älskar er mina prinsessor!!


?

Hur kan det vara så svårt att förstå? Hur kan ni alltid göra det då mycket värre än det redan är? Jag orkar inte med det längre!


Mimmi
Hej, du har visst hittat in till min blogg. Jag är en tjej född -95, som kallas Mimmi. Här på bloggen skriver jag mest om min vardag, hästar, foto och allt annat jag känner för. Hoppas att du kommer trivas här!