Underbara älskade skidåkning...

Halloj alla ni som tar er tid att läsa min lilla blogg. Nu ligger jag på hotellrummet på Eriksgårdens Fjällhotell och tittar på Melodifestivalen. Jag har haft två underbara dagar här i Funäsdalen. Igår åkte vi i Funäsdalsfjällen och det var jättefint, dock inte så mycket backar, men de som fanns var väldigt fina. Vi stannade i backen mot eftermiddagen och åt kexchoklad. Det är tradition att göra det  varje år. Go och gla kexchokla, haha.

Idag så började vi med att åka till underbara älskade Ramis, eller Ramundberget, som det heter. Men stoppet där var inte så superlyckat, tyvärr. När vi kom dit blåste det okkanvindar och alla backar förutom Glidaren, den lilla gröna barnbacken, var stängda. Då tycker vi att vi får en helt underbar ide, varför inte gå upp för backen och åka ner sen. Haha, lättare sagt än gjort skulle jag vilj säga. Efter några liv upp i backen vägde pjäxorna ett ton och kinderna var alldeles rödmosiga. Men vi var tappra och fortsatte uppåt. Efter mycket kämpande så var vi halvvägs uppför backen och efter lite vilande bestämde vi oss för att åka ner för backen. Vi ville ju inte riskera att någon skulle få en hjärtattack. Samma sak här, det var lättare sagt en gjort att få på sig skidorna mitt i backen och ta sig igenom enorma snödrivor. Efter mycket kämpande kom vi ut i packen och skulle njuta av lite skön åkning. Jaa, man kan väl säga att det var inte det lättaste att hålla sig på benen i en backe som var full med gigantiska snödrivor. Jag vet inte hur många gånger jag ramlade, men en gång när jag skulle åka för att dra upp min kalla broder ur en snödriva stod jag plötsligt på huvudet. GUD VA KALLT DET VAR! Haha, jag hade tagit av mig skidglasögon och halsvärmaren för att se bättre och självklart står jag på huvet och blir alldeles iskall. Typiskt mig, haha, men jag och mamma fick oss ett gott skratt i alla fall.

Efter att ha kämpat oss ned för backen tog vi en välförtjänt paus inne på Rudolf cafeet. Vi åt lunch och sen bestämde vi oss för att åka till Funäsdalsbergen eftersom det var det enda stället där alla lifter gick. Sedan hade  vi en underbar dag här för att sedan åka till en samisk festival, då det var samiska dagar här från torsdag till idag, lördag. Nu har vi alltså avnjutit en liten middag och ska förhoppningsvis gå och spela pingis nu. Ha det bra.

Jag bjuder på lite bilder:


Utsikten från toppen


En bild jag tog på min underbara moder <3


Snömonster som har klättrat i backen, haha. Gissa vem som e jag? Haha, den snöigaste såklart!


Jag och David i backen.

Okej, det var allt jag hade för den här gången. Haha, hoppas ni har det bra där hemma. Ses kanske nästa vecka, eller imorrn, eller om 100 år. Det beror såklart på vem det är som läser.

Xoxo

Mimmi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mimmi
Hej, du har visst hittat in till min blogg. Jag är en tjej född -95, som kallas Mimmi. Här på bloggen skriver jag mest om min vardag, hästar, foto och allt annat jag känner för. Hoppas att du kommer trivas här!