Snö...?

Nu snöar det! Åhh, panikkänsla får jag av det, det ska ju vara vår och sol nu! Men det finns väl inte mycket att göra åt saken. Igår blev det ingen bloggning, för jag hade inget intressant att säga. Jag red nämligen inte, utan ponnyn fick ta det lugnt.
.
Idag ska jag vara med på galopplektionen. Det vill säga om de är på lilla galoppbanan, annars sparar jag det till en annan gång. Så det är dags för mig att åka nu, men vi hörs senare! Tjodilu! ;)
Förhoppningsvis ser det i alla fall inte ut såhär i Angarn!

Sol, vind och vatten...

Nu är det fredag igen. Veckorna går så brutalt fort! Snart är det påsk och sen är det snart sommarlov igen. Det känns som om det var nyss jag gjorde i ordning mig för att gå till första dagen på TEG. Nu har jag gått här ett tag ju, haha! Jag har finaste vännerna och lätt de bästa fredagarna (Haha, bara för att komma tillbaka till ämnet och inte börja babbla om livet, för då blir det ett alldeles för långt inlägg...).
.
Planerna är som alla fredagar, efter skolan åker jag till stallet. Ingen ridning idag, men gå ut och gå eller tömköra, vi får se. Sen hem och jogga och sen är jag sugen på att baka, men jag vet inte. Om jag ska baka, vad tycker ni att jag ska göra?
image description
Nu får ni en bild på en cupcake bara för att jag pratade om att baka, haha!

Vart kommer sommarlovet ta vägen?

Nu har jag precis skickat in min ansökan, till Stockholms Läns Landsting, för sommarjobb. Lite segt känns det, för om man nu skulle få jobb så är det fyra fina veckor av sommarlovet som kommer gå till det. Men så är det väl att bli vuxen gissar jag... (Haha, jag är så långt ifrån vuxen som man kan bli!) Men det skulle vara ganska skönt om man kunde få ett jobb i alla fall.
.
Idag var det ju ridlektion. Jag red min lilla ponnyskrutt, surprise! Vi hade dressyr och tränade mycket på skänkelvikningar. I traven var han lite motsträvig i skänkelvikningarna, men det har han varit nu ett tag så det är dags att arbeta bort det nu känner jag. Men sedan skulle vi göra skänkelvikningar i galopp. Det var Tommie superduktig på! Även om Ulrika sa att hon var rädd att han tog sats för att hoppa över henne varje gång vi red emot henne, haha! Dock är han lite svag i galoppen, så på volterna tryckte han ut utsidan hur mycket som helst, så vi liksom lutade inåt. Men galoppen kommer att bli starkare nu när vi jobbar mycket med den.
Älskade ponny! <3

Våren som började i mars

Idag var jag ju i stallet på förmiddagen. Jag utnyttjade tillfället lite och red på volten. Jag hade inte tänkt rida så hårt för det är ridlektion imorgon. Men det blev ett rätt rejält pass ändå. Både ponnyn och jag behövde det. Jag red i t-shirt! Jag vet inte om det var för att det var varmt i luften eller för att jag fick jobba som sjutton för hans uppmärksamhet, men jag gissar på det sista, haha! Siste galoppen vi tog i högervarv blev super i alla fall. Ett av vårens projekt ska bli att bygga upp den så att de är stark. Vi fick till en fin ökad galopp på en långsida och det kändes superbra.
.
När jag kom hem regnade det, men hurtig som jag är gick jag ut och sprang ändå. Hunden var mindre glad över mitt besult, för jag tvingade henne att följa med. :P
Haha, så brutalt söt att jag dör! <3

När man är ledig för att man står näst sist på klasslistan <3

Idag är jag helt ledig! Det är ganska skönt vill jag bara meddela. Jag ska åka till stallet nu, sen ska jag hem, gå ut och springa, plugga och kvällen tänkte jag spendera med att ta det lite lugnt (och lite franskaplugg såklart då...). Nu måste jag gå och äta frukost, så att jag hinner gå ut med min underbara vovve, so long!
Oredigerad bild på mig och plutten som mamma tog i vintras.
Jag känner att jag sitter helt knas på bilden, men plutten glänser! <3

Ganska mysig kväll faktiskt...

Tog en bild i all hast till er på mitt kvällsnöje, haha!
Nej men te och en tidning är inte helt fel efter en rolig kväll med Anna! <3
Man kan faktiskt ha kul även om man måste plugga franska. :P

Franska Rivieran!

Gud vad jag längtar till sommaren nu! Om 90 dagar åker jag till Juan les Pins, jag är otroligt taggad! Jag ska på språkresa dit, det ligger på Franska Rivieran. Man kommer gå på franskalektioner på förmiddagen och sen är man typ ledig. Det kommer vara olika aktiviteter som man kommer kunna göra också. Till exempel parasailing, åka vattenskidor och massa saker som jag inte orkar rabbla upp. Jag längtar i alla fall sjukt mycket!

 


d=√((y2-y1)^2+(x2-x1)^2)

Kul matte vi håller på med för tillfället... Jag vet inte riktigt vad det har för tillämpning, jag fattar alla uträkningar i alla fall så det är ju bra, haha.
.
Idag ska jag och Anna plugga franska tillsammans. Sen tänkte jag gå ut och springa bara för att jag är inne i någon sån period nu, hehe. Vi har franskaprov på torsdag på lite glosor och några stycken i boken. Lite grammatik också, det ska nog gå bra hoppas jag. Men nu blev det här jätterörigt, så jag ska sluta skriva nu, för er skull.
Någon mer är jag som längtar till sommaren? :)

Nu är jag nöjd!

Nu har jag fixat en ny bakgrund också, som jag tycker mycket om! Helst av allt skulle jag vilja ha menyn till vänster och att den satt ihop med delen med inläggen och att headern gick över allt. Haha, jag är lite dålig på att förklara, men grattis till de som fattar!
.
Idag red jag ut på Tommie. Jag hade inte tänkt rida jättelänge, men en ganska normal tur. Ponnyn har varit trotsig och lite allmänt jobbig att försöka få att arbeta på senaste tiden. Det tycker jag är så sjukt jobbigt, det är så irriterande! Men i alla fall så bestämde jag mig för att inte ge mig idag. Jag vet inte hur länge jag satt och intensivt arbetade för att få ponnyn att göra annat än att spänna upp halsen och dra i tyglarna. Men det gav resultat. Efter en timme och fyrtio (Haha, det där ser jättekonstigt ut, men furtio ser ännu konstigare ut! Hjälp!) minuters ritt så var både jag och ponnyn nöjda. Nu gäller det bara att han ska fortsätta vara fin och inte strunta i det nästa gång jag rider, men det går nog!
Fina hästen, jag älskar dig fortfarande! Bara så att du vet... <3

Tada!

Titta jag lyckades åstadkomma nu på morgonen! Nu måste jag gå och äta frukost, haha! Jag ska byta bakgrundsfärg, jag måste bara komma på vilken färg jag ska ha... Tips någon? :)

Diska var det ja!

Hemma från stallet och hemma från en springtur. Superskönt! Jag älskar efter man har varit ute mycket och typ tränat eller något. Man känner sig allt lite stolt, haha. Jag red ut på Tommie med Sofia/Martin. Vi red till höger och det gick jättebra, eller ponnysarna var något taggade men det var mest kul. Speciellt när Martin med sin ganska breda bak drog till med några bocksprång, haha!
.
Ikväll kommer Matilda och Louise hem till mig. Mysigt ska det bli! Jag gissar att vi mest kommer ta det lugnt och typ titta på film och så. Nu måste jag verkligen diska så hejdå med er!¨
Bjuder på en ruggigt charmig sommarbild på min Ronja när hon är långhårig, haha, gulligt monster! <3

Idag kör vi på jeansjacka!!

Nu har jag bestäm att det är varmt idag!


Fredag!

Nu var det fredag igen och en ny början på en ny helg, skönt! Den här veckan har gått superfort, men jag tror det har att göra med att min vecka i skolan har varit så konstig. Vi har nästan inte haft några vanliga lektioner, men jag klagar inte!
.
Idag ska jag till stallet som vanligt och sen vet jag inte vad som händer mer. Intressant va? Nja, kanske inte så jätte, haha!
Ronja och hennes vänner får stå för bilden!

As I predicted

Det blev hoppning idag! Lycklig ponny och lycklig Mimmi blev det såklart då också. Vi tränade lite på olika linjer och jag försökte att inte störa honom så mycket medan han hoppade utan låta honom göra jobbet lite själv. Han var jätteduktig och jag är supernöjd med honom. Vi hade även lite tittiga saker under hindren. Som en vattenmatta och två murdelar. Haha, första gången han skulle hoppa över vattenmattan så märkte han inte att den var där förrän i luften över hindret. Då bestämmer han sig för att slänga upp frambenen typ över huvudet, bara för att de inte skulle bli bitna eller något. Haha, mina kära vänner i ridgruppen skrattade lite åt honom. Efter det tyckte han att det var säkrast att lyfta lite extra på benen över alla hinder bara för att. På slutet la vi ihop allt till en liten bana och hoppade. Han var jättefin, men hoppade väldigt stort över vattenmatte-hindret som redan låg på 80 cm haha!
Bilderna ville inte samarbeta, men ni får en liten en på mig och Diesel
när vi hoppar på Roo Gård, Ann har fotat. Diesel tror också att hindren bits! <3

Time to jump!

Idag är det ridlektion, precis som varje torsdag. Jag hoppas verkligen att vi kommer hoppa idag. De red nämligen dressyr på lektionen igår och jag tror att vår ridlärare har bestämt sig för att vi ska ha lite mer struktur på när vi gör vad på ridlektionerna. Det tycker jag låter bra, för då blir det lite mer jämnt fördelat med vad man gör. Men i alla fall så hoppas jag på att Tommie och jag ska få hoppa idag!


Hej på er!

Hej på er, alla fina människor som fortfarande orkar klicka er in på min lilla ouppdaterade blogg! Jag tänkte vara lite snäll mot er, eftersom jag har dissat er så länge så tänkte jag att jag kunde bjuda på en bild på mig själv. Den är fotad av Ann på mitt landställe. Nu har jag franska så hej då på er!

Gumman tö, gumman tö kom och ta bort all vår...

...is? Haha, om man läser rubriken kan det se ut som att jag vill att all vår ska bort. Det är dock fel! Jag vill att all is ska bort så att Tommie och jag kan hoppa, jag tror att han vill det också. Igår red vi bort mot galopp-stallarna. Mellan deras hagar fanns det en slinga där underlaget var jättebra, så där red jag fram och tillbaka lite. Haha, när jag tog första galoppen drog Tommie till ett rejält bocksprång och mitt uppe i luften gjorde han något konstigt pip-gnägg. Hur sött som helst lät det i alla fall. Någon var glad över att galoppera!
.
Jag kände att det här blev ett väldigt onödigt inlägg, för jag menar, vad är intressant med att läsa det här? Men jaja, det är i alla fall ett inlägg. Jag bjöd ju tyvärr inte på några sådana igår, hehe.
Här har ni en supersöt oredigerad bild på min hund! <3

Bombar-hunden!

Idag red jag i lillskogen. Jag kan ju bara säga att det inte var det smartatse jag har gjort. Så fort Tommie insåg att det fanns saker att hoppa över där så blev han som tokig. Ja, det var inte roligt att typ nästan ramla i varje kurva. Någon som är taggad på att hoppa? Tommie! Men han gick ganska fint på slutet efter några knas-galopper. Det blev sådär så att hästen galopperar på stället för att benen rör sig så fort att de inte kommer framåt. Jätterörig förklaring, men ni förstår nog. Där tror jag inte att jag kommer rida med om jag ska trava, bara i skritt i så fall. Det  var inte riktigt min och Tommies typ av "plats". Vi behöver oglidigt underlag om han ska vara så taggad som han var, haha!
.
Nu ska jag titta lite på Lost. Jättebra tv-serie för er som inte har sett den! Jag är på andra säsongen just nu, hehe, lite efter.
Jag känner att Ronja har bombat bloggen med bilder på henne de senast dagarna!
Men klaga kan ni inte, för se bara hur underbart söt hon är!! <3

Fredag!

Nu är typ helgen här! Jag har bara en mattelektion kvar och sen får man vila plugga. I helgen måste jag plugga ganska mycket, men det händer en riktigt rolig sak på söndag! Men jag ska ju inte bara göra läxor, jag ska till stallet också, och det är ju alltid roligt, eller? Just nu känner jag bara att det är jättesegt att åka dit, för inget går som det ska mellan mig och Tommie. Han är så pigg så det blir liksom inget samarbete, hmm, funderar på hur jag ska lösa det. Men han är bäst i alla fall så det är inte så att jag inte vill åka dit!
.
Nu måste jag fixa mig för att gå till skolan, frukost måste ätas! Hoppas ni också har helg snart och att ni inte har lika mycke4t plugg som jag att fixa då...
Haha! :) <3

Stallet snart

Ingen ridlektion idag heller, sadface! Nu har vi inte haft det på två veckor. Det är verkligen dags för isen att ta och smälta bort nu, för först och främst vill jag hoppa, men sen att bara kunna rida normalt skulle vara kul. Att nöta i den där hagen i flera veckor känns inte som det roligaste... Tyvärr verkar inte Moder Jord vara på min sida och det ska tydligen snöa någon dag den här veckan. Inte kul!
.
Idag blir det att rida i hagen, träna lite på bakdelsvändningar och kanske göra lite skänkelvikningar. Vi får se vilket humör ponnyn är på. Om han är jätte på blir det största jobbet att få honom att lyssna på mig över huvud taget, haha.
Jag och Tommie-skrutten! Han är ju för söt <3

iPhoto

Jag har äntligen börjat lära mig hur man använder iPhoto. Det har tagit ett tag, men nu är jag på gång. Just nu försöker jag bara lära känna programmet lite och ta reda på hur man ska göra med de olika funktionerna. Det är inget avancerat program, men det räcker för att fixa och trixa med bilder. För att göra headers och designer behöver man nog något bättre, men det är inte lika nödvändigt som ett bildredigeringsprogram. Nu bjuder jag på en före och efter bild på min underbara hund.
Ledsen att den är sned, men ni kommer se skillnaden.

Hon är så söt att jag nästan dör! <3

Sommarjobba

Planen är att en del av mitt sommarlov ska gå till att arbeta. Med vad eller vart vet jag inte riktigt än, men ikväll ska jag i alla fall skicka CV och så till ett ställe som ligger nära mig. Vi får hoppas att jag får plats där, men annars finns det ju andra ställen att leta på också. Helst vill jag ju jobba med djur, och mina typ två första hands alternativ är djurrelaterade. Men annars tänker jag mig typ ett cafe eller något sånt.
.
Helst skulle jag ju bara vilja ta det lugnt på lovet, som när man var liten. Det ända man brydde sig om var om man hade badat tillräckligt många gånger den dagen, haha! Samtidigt så vill man ju tjäna lite pengar och också känna på hur det är att jobba. Så jobb blir det, på ett eller annat sätt. Hur tänker ni göra, ska ni jobba eller bara ta det lugnt?

Bild tagen 1 januari på Huvön! Jag försöker lära mig att redigera i iPhoto,
så ni får stå ut med att bilderna kanske ser lite konstiga ut, haha!

Hästen vill hoppa!

Igår red jag ut med Lovisa och Charlie. Charlie är ju lite större än Tommie, det här ledde till att plutten min var tvungen att trampa på med ben som trumpinnar för att hinna med. Dock tror jag att det hade varit trumpinnar även utan Charlie för han var sjukt pigg. Vi red i alla fall på Albyvägen för det är typ där och i hagen som man kan rida relativt normalt. Det blev lite skritt och lite trav. Lovisa demonstrerade väldigt fint hur en hoppryttare med sin hopphäst är när de sitter ner som dressyrryttare, hehe. Tommie och jag visade hur islandshästarna kör. Okej, de kanske springer lite finare, men han försökte i alla fall. Det var i alla fall noll samarbete mellan oss, det blir oftast så när det inte finns någonstans man kan gå in på en volt.
.
Jaja, ibland får det bli så också. Jag hoppas att vi kommer rida i hagen på lektionen imorgon och att vi inte har teori, i så fall vilar Tommie 3 gånger den här veckan och då får jag en ruggigt pigg ponny. Men nu har jag babblat om något som säkert är helt ointressant för er, så nu ska jag sluta.
Kom på att jag inte har visat några bilder som jag tog i London i julas!
Här kommer i alla fall en, jag skulle också vilja kunna klättra upp och ner sådär, haha!

Matematik

Idag blir det stallet och min älskade ponny. Jag är övertaggad på att hoppa, men det går ju tyvärr inte just nu. Kanske går upp i lill-skogen och skuttar lite över stockarna som ligger där, haha! Annars blir det hagen idag igen och lite mer seriöst arbete med bakdelsvändningar. Det är dags att han börjar lära sig hur man gör dem nu. Framdelsvändningar går ganska okej just nu, det kan dock tränas lite mer på, med det gör det ju alltid. Nu ska jag sluta babbla om det här, för det är säkert inte ens intressant att läsa om, haha!
Jag vill hoppa! Något som ska tränas bort är mina fula miner över hindren,
Sofia påminner mig ständigt om dem...

Relax, take it eeeasy...

Kvällen har spenderats genom att bara ta det lugnt. Det var välbehövligt efter att ha pluggat så mycket till idag. Jag kom hem, åt mellis, gick ut med världens bästa hund. Sofia hängde med och sen har hon och jag mest chillat. Tittat på TV och käkat, hehe. Mammisen köpte Ben & Jerry glass till oss! Tummen upp på den, det är inte varje dag, så det är underbart när det händer. Nu är det dags att sova så att jag är utvilad imorgon.

I can look at you for hours, but it will never get boring...

Jag måste ha världens sötaste häst! Inte nog med det, han är helt underbar att rida också, vill lära sig saker men är fortfarande lite busig. Det är ju inte kul att rida på en ponny som gör allt man ber den om, det måste ju bli några tokiga ritter också! Med ponny som busar och ryttare som tycker att ponnyn är en liten skit, men sen inser att den var  nog rätt gullig i alla fall. Sån är Tommie! Alla våra "dåliga" dagar vägs upp av de dagar då han är så underbar att jag bara vill stoppa honom i min ficka och ta med honom hem! Min lilla goseplutt <3
'
Bild från när vi red idag! <3 Fotad av Sara på ccanter.blogg.se :)

Fotograf?

Jag är nog en av alla dessa människor som tror att jag är en jätteduktig fotograf bara för att jag äger en Nikon, hehe. Nu har jag i alla fall erkänt det. Men med jämna mellanrum så brukar jag faktiskt försöka hitta lite tips och trix för hur jag ska bli bättre. Just nu kör jag auto-inställningar for the win! Men någon gång ska man väl bli bättre. Jag vet att jag kan ta riktigt fina bilder, men sanningen är den att kameran gör mesta jobbet. Det skulle vara riktigt kul att läsa foto i skolan. Jag funderar på att välja det som ett individuellt val, bara för att ha någon lektion att verkligen se fram emot i veckorna. Det skulle vara roligt att lära sig mer, jag vill ju nästan slänga alla automatiska inställningar i papperskorgen, så att jag måste lära mig för att få några vettiga bilder över huvud taget. Det var nog den smartaste tanken jag har tänkt på hela dagen. Ni antecknar väl? Haha, nu ska jag återgår till det mindre roliga som står på schemat!

Lyckan!

Lyckan när mamma kommer in med en helt nybakad kokosmuffins till mig!!


Frostigt

I morse när jag vaknade så trodde jag att det hade snöat, besviken går jag upp men som tur var så var det bara en väldans massa frost. Fint var det även om jag vill ha mer vår och värme.

Nu är jag i stallet och äter lunch. Ponnyn reds i tunnelhagen, en av sommarhagarna, och vi busade mest runt idag. Jag kände att vi behövde ha en dag då vi bara hade det roligt. Det fick bli idag. Vi red mest runt i alla gångarter och skuttade lite över ett mini-hinder. Glada miner var det!


Plugghästen...

Nu sitter jag med näsan i böckerna, eller ska jag säga skärmen? Jag drömmer mig bort och önskar att jag var någon annanstans, haha. Det skulle vara superskönt att i alla fall ha bra underlag när man rider, så vi kan ju ta och flytta hela Sverige till något varmare ställe, eller vad säger ni? Det är lite konstigt men så fort jag gör läxor får jag värsta blogglusten. Sammanträffande? Mja, det är det nog inte. Nu ska jag återgå till andra flikar på Safari, med innehåll som får mig att längta tillbaka till dagis. Tänk vad lite bekymmer man hade då...
Bild på mig och Tommie ifrån igår :)

Nya ridbyxor!

Nu har jag tagit mig i kragen och köpt ett par nya ridbyxor, det är ett par marinblå med röda och vita sömmar från John Whitaker. Fina och sköna! Nu slipper jag mina hemska ljusblå byxor, som mamma fotade mig i igår. Bilder från igår kommer upp ikväll!


Mimmi
Hej, du har visst hittat in till min blogg. Jag är en tjej född -95, som kallas Mimmi. Här på bloggen skriver jag mest om min vardag, hästar, foto och allt annat jag känner för. Hoppas att du kommer trivas här!