Vänner

Fina!
.
Ikväll åker jag hem till Sofie, människan längst till höger på bilden, hon har fyllt massor med år och vi ska typ äta middag där, hoppas att vi kör lite Singstar också. Då kommer jag äga ut alla, för jag är så underbart bra på att sjunga. Alla kommer komma till Sofies hus för att höra min vackra sångröst (eller för att titta på alla fönster som jag har spräckt, hehe). Det var nog allt jag ville säga. Lite intressant fakta sådär!

Vår, hoppning och en underbar ponny!

.
©Lovisa Isaksson|Redigering by me
(hehe, övre bilden ser mupp-redigerad ut, den såg bra ut innan jag la in den här. Men det är en bild i alla fall ;))
.
Så som rubriken kan man väl sammanfatta fredagen och lördagen. Rätt bra helt enkelt! Tommie hoppade som den hoppeponny han verkligen är i fredags. Han var pigg, glad och bäst, som alltid. Det jag måste tänka på är att inte hoppa före honom, då blir det lite fel, hehe. Jag tror inte att man skulle få så bra resultat på tävlingarna om det är jag som hoppar banan och hästen kommer efter, så det är ju värt att tänka på.
.
På lördagen var jag i stallet på förmiddagen och efter det gjorde jag och mamma Stockholm osäkert.(Eller, jaa, vi tittade på lite kläder i olika affärer och sen tog vi en fika. Men det kan ju vara osäkert det också, eller?)

flyga över plast


Jaa, ni ser ju hur jag rider... Jag ska bättra mig, jag ska! Bild av Sara, redigering av moi!
.
Idag ska jag och ponnyn hoppa över plastbitar, så kallade bommar. Det ska bli superkul, jag tror att vi behöver ett riktigt hopp-pass! Idag ska jag titta upp, så jag kan se de härliga vädergudarna som verkar vara på min sida idag (de var inte det igår!), jag ska korta stiglädren ett hål extra och se om jag får bättre hoppsits och jag ska försöka få honom att landa i rätt galopp efter hindren. Toppen, nu vet ni det!

crazy


det där bloglovin'

Nu var ju jag också tvungen att skaffa bloglovin' bara för att jag vill vara lika cool som alla andra. Sedan vill jag också skryta med mina 2 följare. Funderar på att följa mig själv, bara för att 3 följare är finare än 2.
.
Följ min blogg med Bloglovin!

andra gången gillt

Ännu en bild fotad av Sara, dock är den här redigerad också! Av mig då, men det ser ni säkert, haha!
.
Måste ju bara berätta ännu mer om mina byxor, bara för att allt blev ännu mer fail än det redan var. Jag sätter alltså lycklig och ovetandes på mig byxorna imorse och var glad för att jag hade nya byxor. Det känns lite konstigt, men jag tänker inte mer på det, klipper bort lapparna och ska räta ut fickorna. Tror ni inte jag hittar en lapp i fickan då. På den här fina lappen står det 29/32. Jag blir alldeles kall, det är ju inte min storlek! Jag ska ju ha 28/32. (Nu kan ni köpa byxor åt mig också för ni vet min storlek, bra!) Så det är bara att lägga tillbaka dem i påsen och så får mamma ta och byta dem igen. Det var ju faktiskt den snälla kvinnan i kassan som sa att det var storlek 28/32. Vi behöver ju inte nämna att jag dubbeltittade på byxorna i bilen och klart och tydligt såg att det var 28/32 men på något  sätt lurade mig själv att det var det, eller så har någon hustomte varit i farten och bytt dem för att skoja med mig. (I så fall var det verkligen inte kul kära tomte!)

nationellaproven

Bilden passade bra här för att den har precis ingenting med texten att göra.
Sen att den är precis lika fint redigerad som bilderna igår gör ju inte saken sämre!
.
Vad är egentligen grejen med dem? Jag fattar liksom inte vad som är poängen med att sätta ett formellt och fint namn på ett prov, som gör att alla fina ungdomar i vårt samhälle stressar ihjäl sig ännu mer än vad de redan gör till alla andra prov. Ja, kära lärare och övriga skolmänniskor, vi kommer inte att mirakulöst bli ännu smartare för att ni ger oss ett prov som alla andra på planeten gör (i detta fall är Sverige planeten, hehe). Vi är precis lika smarta som på alla andra prov vi gör. (I alla fall jag, men jag är kanske ett undantag?) Så varför inte bara bedöma oss på de andra proven vi gör och sluta med allt det där extra som tillkommer tillsammans med ordet nationella.

byta byxor utan kvitto

Idag var jag inte alls galen i iPhoto och jag redigerade absolut inte den här bilden på ett helt underbart konsigt sätt, nejnej! Men den är här för att min hund rullade sig i fågelskit så att idag har jag duschat henne, kul att veta va?
.
Medan ni läste om allt fint jag gjorde i förmiddags så har jag faktiskt hunnit med lite till. (Okej, inte så mycket, men lite kan vi ju hoppas i alla fall...) När jag börjar läsa en ny blogg så vill jag inte gärna bara börja läsa de nyaste inläggen, nej inte jag inte. Jag ska minsann plöja igenom vart enda blogginlägg som någonsin skrivits på den nya bloggen som intresserar mig. (Undrar om jag har ett liv egentligen?) Så jag håller alltså på att plöja igenom alla inlägg på bloggen M E G A P I X L A R, hehe.
.
Sen har jag varit i Sollentuna centrum och bytt ett par finfina byxor, snälla människan i kassan ville inte ens se kvitto, jag kunde kort och gott bara säga att de finfina byxorna snurrade sig och hon fixade ett par nya. Så allihopa gå till affären COMPANYS i Sollentuna centrum, de äger. Sen gick jag till Cubus och köpte en mysdress och nu sitter jag här i min mysdress och skriver ett totalt ointressant inlägg, bara för att jag vet att ni älskar att läsa dem!

frivilligt


Hehe, blev kanske lite konstigt redigerad, men kände för lite färger idag! :)
Idag fick man vara ledig, då blev jag glad! Eller, nästan ledig, men vi kan ju bara strunta i det där nästan så blir allt mycket roligare! Jag har i alla fall varit och ridit på en glad ponny, tagit en tokgalopp för att han skulle vara glad. Jag har blivit skjutsad och har skjutsat en person på en miniliten cykel. Det var roligt. Nu ska jag göra det som gör att jag bara är nästan ledig, men ni kan strunta i det så blir era liv mycket roligare!

megapixlar

Klicka!
Jaa, nu har jag fastnat! Jag har typ hittat en ny favoritblogg, hehe, så den har jag suttit och läst på hela dagen lång! Jag som skulle göra så fint här åt er, men det får väl bli när jag kan få till en helt vettig header. Måste bara få Ann att hjälpa mig. Så Ann, om du ser det här kan du väl snälla skriva en kommentar om att du gärna hjälper mig med en ny header? :) Men jag vet i alla fall precis hur jag vill ha det nu, så det är ju bra! Men sen kanske det är bra att ha lite bilder att använda till min finurliga ide också, hehe.

le första vitsippa


pyssel

Idag ska jag pyssla till min blogg lite! Men det blir när jag kommer hem efter skolan då. Jag har en liten ide på hur jag vill vill ha det, men headern kan inte bli som jag vill ha den förrän Ann (?) kan hjälpa mig med den. Men jag kan fixa till den lite som jag vill i alla fall! Har ni märkt att jag har ändrat rubriken som är över inläggen? Jaja, ni får se "the miracle" ikväll ;)
Inte redigerad, men även den fotad av Sara :)

back on track

Måndag idag, mysigt värre med skola igen! Idag händer inget särskilt speciellt, förutom att jag ska blogga, eller hur? Jag känner mig kass på att blogga, vad ska jag skriva? Help me?!
Bild av Sara ;)

första gången

Tänkte vara med i en tävling för första gången, haha! Man kan i alla fall tävla hos hamreryttarna.blogg.se om ett tävlingstäcke från Kingsland, so here we go! :P
.
Bilden är en länk till inlägget ;)

markarbete

Nu har jag ritat så fint åt er! Igår hade vi markarbete på ridlektionen. Tommie var mjuk och fin från onsdagens ridning, så det var jättekul! Vi tränade mycket på att landa i rätt galopp efter hinder. Tommie har lite problem med att landa i höger, men eftersom jag tittar ner mycket över hindren så gör jag det inte lättare för honom. Det ska tränas bort! Men när han landade i fel så bytte han faktiskt ibland! Det visste jag inte att han kunde, så det är ju bra att veta, haha. Men här har ni i alla fall övningen vi gjorde. ;)
Nju av mina fina ritkunskaper! :P

good morning

Jag känner att vädret är lite deprimerande, eller vad säger ni? Idag blir det stallet och mys. Jag och Tommie ska rida ut med Ann/Herman, det ska bli roligt! Ikväll vetesjutton vad jag ska göra, men jag hittar väl på något, hehe. Jag kanske ska fixa till en ny header, eller vad säger ni? Det tycker jag blir bra! Jag her lite nya bilder att visa för er också. Det var en fotograf i Rimbo där jag tävlade och hon fick några bilder på mig, kul tycker jag! :)
Nu blir bilderna lite små eftersom jag inte har köpt dem
och inte har dem i full storlek, men men...
Jag har tillstånd av fotografen att lägga upp dem ;)

Mysigt!

Gaah, total lycka säger jag bara! :D


När DET händer...

Ja, ni vet ju hur jag red idag, om ni har läst mitt tidigare inlägg, haha. Men jag ville bara säga att ponnyn var jätteduktig och precis innan jag saktade av från trav för att han skulle få skritta av så var han hur fin som helst. Det var typ två-tre steg där det kändes perfekt och allt bara flöt på. Underbart att man äntligen vet hur det ska kännas på riktigt! FEI nästa, eller? :P
En bild på hästen Korus som min mamma rider. Är han inte fin? :)

Idag!

Idag ska jag och busen ut och rida på ordentligt. Jag tror att han behöver galoppera en del, för att komma ner och jobba i galoppen. Så det ska vi fokusera på idag. Jag hoppas att det kommer fungera och att han kommer börja arbeta i galoppen, något han tycker är jobbigt i vanliga fall.
Hehe, nu blev han brun, det stämmer ju inte riktigt :O Men bilden blev finare såhär! :)

Längtar

Nu är det bara att längta till nästa hopptävling! Den är den första maj, alltså inte tisdagen efter den här helgen, men tisdagen efter det. Tagga! Nästa fredag är det hoppträning för Ragna också, massor med kul! :)


Ett kakmonster på en marängsväng, haha!

.
.
Rätt goda blev de ju också! :)
.
Jag bakade alltså maränger idag, eftersom vi fick äggvitor över när pappa gjorde crème brule. Maränger var jättekul att baka! I alla fall de här enkla som jag gjorde. Jag hade i lite riven choklad i dem, bara för att de skulle smaka något annat än... luft? Haha! Det som är bra med maränger är att "smeten" inte är vidare god, så man mår inte illa av att ha ätit massor av smet när bakverket väl är färdigt. Tummen upp på det! :)

Marängbak!

Finare och bättre bilder kommer, de ska bara tas först! ;)

Tävlingen

Eftersom mitt internet låg nere kunde jag ju inte berätta hur det hade gått på tävlingen, så det får ni veta nu! Jag hoppade två klasser, en LD clearround och en LC avd. B. Han var supersnäll med att gå in i släpet och stod snällt, lite vinglig dock, haha. När vi kom fram gnäggade han hela tiden och letade efter sina kompisar, han fick nästan inga svar tyvärr, ledsen ponny!
LD:
Ponnyn var lite seg och ansträngde sig inte riktigt, men eftersom det var första tävlingen visste jag ju inte riktigt hur jag skulle rida fram honom. Hindren såg så fjuttiga ut att jag trodde de låg på A-ponny höjd, hehe. Han var snäll i ridhuset och hoppade fint, vi gick felfritt! Men han hade inte riktigt farten och trycket som jag ville. Men nöjd och glad blev jag, med en finfin rosett!
LC:
Nu visste ponnyn vad som skulle hända och han var allmänt glad! Det var jättebra tryck i honom och han sög verkligen tag i hindren. Jag var glad kan man väl säga! Väl inne på banan var han lika fin. Han hoppade superbra och jag tycker att vi var ett bra team i den här klassen. Tyvärr kom vi lite nära hinder nummer 4 och ponnyn hann inte riktigt få upp benen innan hindret kom, han petade en bom på vägen upp, haha! Men jag är mycket mer nöjd med den här klassen än den innan, för vi samarbetade mycket bättre.
.
Allt som allt var han super och jag är överlycklig att vår första tävling blev så bra som den blev! :D
Hihi, lite högt över :P Sötisen! <3

A flash of today

Idag tänkte jag släpa fram en sockerbit på volten för att träna på att landa i och byta till höger galopp. Det var ju bara det här problemet med tiden. Man ska ju hinna innan lektionerna också, så det blev dressyr istället. Men idag tränade jag mer på galoppen. Jag ville få honom att arbeta även i den, något som han inte gjorde igår, haha! Men idag gick det bra, red inte så avancerat. Försökte bara få ponnyn att lyssna och han gjorde det finfint. Duktig bebis.
Okej, imorgon får ni nya bilder! :P

Insanity

Nu är det inte långt kvar till sommarlovet! Jag har räknat ut att jag bara kommer vara i skolan i typ 36 dagar till. Då har jag räknat bort de dagar vi är lediga, men inte typ idrottsdagar och sånt. 36 dagar och sen går jag ut första året på gymnasiet, det är insane!
.
På lovet så åker jag ju till Juan les Pins, som ligger på franska rivieran. Jag är inte lite taggad på det om man säger så! Sedan ska jag väl vara på Åland och Huvön, där vi har landställen. Men annars mest i stallet såklart, haha! Jobb skulle man ju vilja ha också...
.
Vad ska ni göra på sommarlovet?
Ni får se den här hela tiden, men den är fin tycker jag!
Ni får överleva, tror ni att ni klarar det? ;)

Inte långt kvar nu!! :D


Serious

Nu har jag och hästen busridit i två dagar, så jag kände att det var dags för lite seriöst arbete. Först tänkte jag rida på volten, men eftersom det snöade (!!) massor igår så ville jag inte att han skulle gå på volten och få snöstyltor. På sandvägarna hade det smält undan lite bättre så därför red jag fram och tillbaka mellan tunneln och en korsning. Det är inte en så lång bit, men man kan göra volter på två ställen, så det passade utmärkt för dagen. Jag började med att bara kolla gas och broms. Han skulle svara snabbt på båda, annars korrigerade jag. Han var jätteduktig när han släppte efter efter en stunds arbete på volten också. Jag är nöjd med honom idag, han var jättefin för att vara min lilla plutt utanför ridvolten! :)
Imorrn kommer det upp nya bilder, jag lovar! :)

Skrittar av...

Hästen var superduktig!


I'm back!

Hej fina människor, jag har återvänt! Haha, internet här hemma har legat nere och eftersom jag inte heller har varit i skolan har jag inte kunnat blogga. Men nu är internet tillbaka igen och bloggen kommer att uppdateras. Bra va? Det tycker i alla fall jag.
Arkivbild bara för att jag är lat just nu! :)

Tävling!

Nu kan man verkligen känna att det är lov, underbart! Jag ska faktiskt spendera typ hela eftermiddagen i stallet (ovanligt), för imorgonnär det tävlingsdags! Det kommer bli min och Tommies första tillsammans, förmodligen hans alldeles första också. Vi ska åka till Rimbo och hoppa först en LD clearround, alltså 70 cm och så ska vi hoppa en LC i avdelning B, för ungponnyer, den ligger på 80 cm. Jag är jättetaggad, men något nervös också. Vi har ju aldrig åkt transport med honom. Dock har Maud gjort det och hon säger att han är jättesnäll. Hoppas att han är lika snäll han åker själv! Men imorgon ska vi bara prova på allt och se så att allt funkar på en tävlingsplats. Jag tror att det kommer gå toppen, men jag har inte högre förväntningar än att jag vill att vi går runt banan i båda klasserna. Men det ska blir galet roligt i alla fall! :D
Tävlingsbild, vi får se om det kanske blir några på mig och Tommie imorgon! :)

När man får KÄNSLAN

Åhh, jag kan inte beskriva med ord hur underbar min älskade ponny var att rida igår! Det var bara jag och Matilda/Freddy, för de andra tre är borta lite nu såhär över påsk. Vi körde lite markarbete kan man säga. Det var en linje på långsidan med ett räcke, ett galoppsprång, en tvåstuds av sockerbits-hinder och sedan var det två galoppsprång till en oxer. Jag tänkte likadant som dagen innan, att han fick arbeta om han ville. Vi hoppade lite och han var såklart ganska glad, haha, det fanns ju hinder på ridvolten! Men när vi hade hoppat linjen en gång i alla fall, så tänkte jag trycka på honom lite på den andra långsidan. Jag driver fram honom till handen och han är hur fin som helst!! Alltså jag har aldrig känt den känslan på en häst! Det var liksom inget i handen men jag hade ändå all kontroll. Ahh, underbart säger jag bara. Resten av passet gick jättebra, han hade lite svårt att landa i höger galopp bara, men det har han alltid. Vi måste stärka den lite. När vi sedan skulle jogga av hade jag samma känsla som i galoppen. Jag kunde ställa om hur jag vill och han var kvar i en otroligt stadig form. Jag var bara tvungen att prova med att öka traven och det gick hur bra som helst. Jag behövde bara tänka "öka" för att han skulle få till en superbra ökning, enligt mig. Underbar var han, finns inget annat att säga!
.
Jag och Ulrika, ridläraren, sa att när jag rider fram för en dressyrtävling får jag väl ta och hoppa studs, så att ponnyn blir såhär fin, haha!
Nu blir det vinterbilder, bara för att på dem är han fin! :) <3

Minnet som plockas fram

Jag har ju inte skrivit om när jag red igår, så jag gör det nu innan jag skriver om hur det gick på ridningen idag. Så får ni hur det gick idag imorgon på förmiddagen. Haha, oj vad intressant för er att veta det känner jag nu! Men jaja!
.
Jag red ut och eftersom det hade gått skit då i några dagar så tänkte jag att; men vi får väl börja om från ruta ett då. Så det enda jag tänkte kräva av honom var att han gick fram för skänkeln och att han kunde stanna. Sen om han ville komma till min hand och arbeta fick han avgöra själv. Jag hoppades på att det i alla fall inte skulle ta 4 månader igen, för att bygga upp honom i arbetet. Det tog mindre än en timme, och han har aldrig gått så fint ute. Vi började med att kolla gas och broms, sedan red vi lite skänkelvikningar, där jag skulle vara noggrann med att göra likadant åt båda hållen. Det fungerade bra! Sen red jag bara och struntade i vad han höll på med, men erbjöd honom hela tiden att arbeta. Han började tillslut med det och då blev jag jätteglad. Sen blir det lätt så att om de har börjat arbeta och sedan tappar fokus och slutar så blir man lite irriterad, i alla fall jag. Men istället för att det skulle bli så så försökte jag att andas och sen börja från ruta ett igen. Metoden funkade tydligen, efetrsom han var superfin, så nu kör vi på det tills vi känner oss säkra på det här.
.
För alla er som inte är hästnördar/inte orkade läsa igenom allt. Det slutade lyckligt, jag tror att båda var lika nöjda! :)
Min älskling, du är så underbart fin! Vad skulle jag göra utan dig? :') <3

Bilder fixade!


.

Nu har jag faktiskt till och med fixat bilderna som jag lovade! Det är inte ofta mina vänner, så njut! :)

Frihet...

Nu har jag äntligen tagit tag i, och är färdig med, en komplettering i kemin. Hur skönt som helst. Jag kände mig jättelättad för en sekund, tills jag kom på att vi nyss fick en samhällsuppgift som ska vara 6-12 sidor lång, haha! Men nu är det snart lov och det är underbart.
.
Nu ska jag snart till stallet, men missade precis bussen, så jag tänkte sitta kvar här nu i skolan och göra färdigt all skola för idag så att jag är ledig när jag kommer hem. Väl hemma ska jag baka kanelbullar och titta på O.C. Mysig kväll tror jag att det blir!
Haha, var bara tvungen! Den här bakade jag och la upp på bloggen för hur länge sedan som helst!
Idag ska det bli finare bilder, det kan jag faktiskt lova! :P

I fablernas värld...

...eller kemibokens kanske! Tråk, men så är det väl? Jag gick aldrig ut och sprang, har typ träningsvärk i sidorna av magen från orienteringen igår, haha! Det här får stå för kvällens, kanske årets tråkigaste inlägg och vi hörs imorgon igen. Hoppas jag är lite roligare då i alla fall!
Var bara tvungen att lägga upp den här, galet söt! Källa.

Spring, can you stay with me?

Det är fint väder igen och det gillar vi! Idag är det inget stall för mig, jag ska hem och läsa kemi. Jag tänkte gå ut med hunden när jag kommer hem, sen ska jag plugga lite och sen se om jag hinner ut och springa. Om jag läser lite bra och effektivt ska jag nog hinna titta på lite O.C. också! Mysigt!
.
Det ska bli så himla skönt med påsklov snart! Vad ska ni göra under påsken? Jag ska i alla fall göra något underbart roligt på påskafton!
Hindren är lite läskiga, ser du inte det? :P

När man måste sluta vara så seriös

Idag tog jag och ponnyn oss en bustur! Det behövde vi båda. Han har inte riktigt velat samarbeta på senaste tiden och jag funderar på om det är för att jag kanske har krävt lite för mycket av honom. Så idag red jag ut barbacka och helt utan krav på honom. Tyglarna var halvt lösa under hela passet. Det jag märkte var att han lyssnade riktigt fint för mina vikthjälper idag, så jag är nöjd. Det var ett bra resultat för vad jag hade tänkt mig med dagen!
Mamma och jag i Paris! <3 Älskar dig mamma!

The O.C.

Ann har gjort så att jag är helt fast i den här serien. Den är superbra och jag vill se på det hela tiden! Men nu är det ju så att man måste tänka på framtiden också, och om jag ska ha en bra framtid måste jag plugga. Men liiiite O.C. kan man nog klämma in i min framtid också!
The O.C.

Ann, knas och massor med annat...

I helgen så har jag varit med Ann. Det ledde till att jag inte orkade/hann/inte ville dissa Ann för att blogga. Nu har jag valt mina individuella val i alla fall, för er som är intresserade av det. Jag har valt att jag kommer läsa Franska 4 och Fotografisk Bild. Men jag ska se hur Fotografisk Bild är, annars kanske jag slutar med det. Nu har jag ingen rolig bild att lägga upp, så nu känner jag inte för att skriva något mer. Då kommer det ändå bara bli tråkigt, så see ya people!
Ronja blir man i alla fall alltid glad av att se, även om ni redan har sett den här bilden innan! <3

Mimmi
Hej, du har visst hittat in till min blogg. Jag är en tjej född -95, som kallas Mimmi. Här på bloggen skriver jag mest om min vardag, hästar, foto och allt annat jag känner för. Hoppas att du kommer trivas här!