ULK!!

Nu drar jag på ungdoms ledar kurs, ULK. Det ska bli spännande. Ni får se mitt badrum imorrn kväll.

Ha det bra :D

Mimmi

Trött, som alltid...

Idag är en tröttisdag. Morgonen började riktigt bra och jag träffade bästa Emmy på bussen. Sen kom jag på att jag hade science prov (NO) och då var jag inte lika glad längre. Som tur var gick det ganska bra. Tycker synd om Ebba som fick omprovet istället. Av misstag alltså. Sen var det franska prov, jag vet att det är särskrivet, men jag orkar inte bry mig, franskan gick väl okej. På matten så höll vi på med skolans Macbooks. Nu vet jag hur datorn jag kommer få i gymnasiet ser ut, kul kul. Sen åkte vi till naturhistoriska riksmuseet, för att vara exakt. Det var ganska okej. Bara alla vaxmänniskor som var fett läskiga.

Jag vet att jag skulle skriva om badrummet Ann, men jag orkade inte, haha. Gör det i helgen.

Bild på mig, ful, men något måste ju läggas upp, togs på min födelsedag. Det är bara därför den är speciell :P


Fettisdagen eller fettisdagen?

Halloj bloggen! Idag är det fettisdagen inte fettisdagen, haha. Jag tycker bara att det är så roligt när folk säger fettisdagen. Jag har skrattat lite åt Ebba idag för jag tänkte på att hon säger så, det gör min lillebror David också. Men , men , nog med min dåliga humor.

Jag kom hem ifrån Funäsdalen i söndags efter en helt UNDERBAR dag i backen, med perfekt snö och världens godaste fika i toppstugan. Fikan bestod av varm choklad, gjord på riktig choklad blandat med mjölk, och en enorm vaniljbulle. För er som inte vet ÄLSKAR jag vaniljbullar, det är typ det bästa som finns. Har tyvärr inga bilder på datorn just nu från skidåkningen, så ni får se dem imorrn.

Måndagen bestod plugg, plugg och ännu mera plugg. Det var lite tråkigt, men det är bara an kort tid kvar innan jag går ut nian, så nu kan man satsa in i det sista. Sen har man ett skönt, slappt sommarlov att se fram emot. Jag längtar verkligen till gymnasiet. Jag känner att jag vill ha en nystart, jag ska vara mig själv och inte spela någon jag faktiskt inte är. Det är väl vad jag gör i sammanhang då jag känner mig osäker på om människor ska tycka om mig eller inte. Vem vill inte vara omtyckt och uppskattad av alla? Tyvärr kan man inte alltid vara det.

Idag har jag varit med min vän Ebba. Vi har haft jätteroligt och gjort en massa kul, host, host*. Det var roligt att vara med Ebba, men vi har faktiskt bara suttit och pluggat science ända från att vi kom hem, vid fyra, tills jag blev hämtad, vilket var vid haalv nio. Vi har nämligen genetik prov imorrn. Vi har även franska prov på imperfekt, blä för båda. Men jag ska också heem och fira Ronjas kompis Zingo´s födelsedag. Vi ska gå en promenad tillsammans, jag, Ronja, Zingo och Zingos matte Anna. Det ska bli jättemysigt.

Nu måste jag gå, men här är en bild på en av de UNDERBARA, ÄLSKADE vaniljbullarna som existerar i världen:



Såhär ser de ut och sedan är de fyllda med vaniljkräm inuti, MUMS!!! :D

Xoxo

Mimmi

Underbara älskade skidåkning...

Halloj alla ni som tar er tid att läsa min lilla blogg. Nu ligger jag på hotellrummet på Eriksgårdens Fjällhotell och tittar på Melodifestivalen. Jag har haft två underbara dagar här i Funäsdalen. Igår åkte vi i Funäsdalsfjällen och det var jättefint, dock inte så mycket backar, men de som fanns var väldigt fina. Vi stannade i backen mot eftermiddagen och åt kexchoklad. Det är tradition att göra det  varje år. Go och gla kexchokla, haha.

Idag så började vi med att åka till underbara älskade Ramis, eller Ramundberget, som det heter. Men stoppet där var inte så superlyckat, tyvärr. När vi kom dit blåste det okkanvindar och alla backar förutom Glidaren, den lilla gröna barnbacken, var stängda. Då tycker vi att vi får en helt underbar ide, varför inte gå upp för backen och åka ner sen. Haha, lättare sagt än gjort skulle jag vilj säga. Efter några liv upp i backen vägde pjäxorna ett ton och kinderna var alldeles rödmosiga. Men vi var tappra och fortsatte uppåt. Efter mycket kämpande så var vi halvvägs uppför backen och efter lite vilande bestämde vi oss för att åka ner för backen. Vi ville ju inte riskera att någon skulle få en hjärtattack. Samma sak här, det var lättare sagt en gjort att få på sig skidorna mitt i backen och ta sig igenom enorma snödrivor. Efter mycket kämpande kom vi ut i packen och skulle njuta av lite skön åkning. Jaa, man kan väl säga att det var inte det lättaste att hålla sig på benen i en backe som var full med gigantiska snödrivor. Jag vet inte hur många gånger jag ramlade, men en gång när jag skulle åka för att dra upp min kalla broder ur en snödriva stod jag plötsligt på huvudet. GUD VA KALLT DET VAR! Haha, jag hade tagit av mig skidglasögon och halsvärmaren för att se bättre och självklart står jag på huvet och blir alldeles iskall. Typiskt mig, haha, men jag och mamma fick oss ett gott skratt i alla fall.

Efter att ha kämpat oss ned för backen tog vi en välförtjänt paus inne på Rudolf cafeet. Vi åt lunch och sen bestämde vi oss för att åka till Funäsdalsbergen eftersom det var det enda stället där alla lifter gick. Sedan hade  vi en underbar dag här för att sedan åka till en samisk festival, då det var samiska dagar här från torsdag till idag, lördag. Nu har vi alltså avnjutit en liten middag och ska förhoppningsvis gå och spela pingis nu. Ha det bra.

Jag bjuder på lite bilder:


Utsikten från toppen


En bild jag tog på min underbara moder <3


Snömonster som har klättrat i backen, haha. Gissa vem som e jag? Haha, den snöigaste såklart!


Jag och David i backen.

Okej, det var allt jag hade för den här gången. Haha, hoppas ni har det bra där hemma. Ses kanske nästa vecka, eller imorrn, eller om 100 år. Det beror såklart på vem det är som läser.

Xoxo

Mimmi

Falling, falling, just hoping things will get better...

Halloj i stugan! (eller bloggen) Nu är jag hemma igen, jag åt en god lunch hos mormor moch morfar, de randiga makaronerna var super, haha. När jag satt på tåget och åkte mot Bällsta såg jag två bekanta tjejer, de heter Cicci och Sofia. De skulle också till stallet så jag hade sällskap. De hade varit och sovit hos Jessica. Vi åkte mer till Vallentuna och självklart var det en halvtimme tills bussen skulle gå, men aja, Cicci skulle handla godis så vi behövde inte vänta så länge i alla fall.

Jag, Cicci och Sofia red ut med våra poniponisar, det var superroligt. Vi red i skogen och, jaa, red det vackraste vi kunde, host, host*. Haha, vi skrattade väldigt mycket och jag blev jättehårig i rooompan från min hest eftersom jag red barbacka utan fleecetäcket, opsidaisy. Men Diesel verkade tycka att det var underbart och han var lycklig och kvick i sina 20 år gamla ben.

Nu är jag hemma och försökte packa. Det gick inte så bra för att det var så tråkigt. Mycket roligare att sätta sig vid datorn tycker jag. Men jag behöver verkligen packa för imorrn åker ju jag till Funäsdalen. Jag har laddat med ljudbok, Nintendo(som inte har använts på 100 år, minst), böcker, tidningar och självklart läxor. Kameran åker med och jag ska ta en massa bilder om jag hinner och orkar. Jag vet inte om jag kommer hinna skriva särskilt mycket när jag är där om det inte finns en dator att låna eller det går att skriva ifrån mammas iPhone. Men annars har ni något att längta efter tills jag kommer tillbaka.

Nu kommer bilderna som jag hittade på mormor och morfars dator, jag mejlade dem till mig för att jag skulle kunna kägga upp dem när blogg.se började funka igen. Nu gör den visst det och jag hoppas att ni gillar bilderna. Lägger dock inte upp alla för det är jättemånga. Nu är de helt oredigerade bara så ni vet.

Jag och Hampus: (det är ingen särskilt vacker bild, men den står for mycket, i alla fall för mig)


Pappa och Canton:(Min pappa kan minsann rida han!)


Mamma med hennes älskling Habor: (Vi saknar dig Habor hoppas det är gott gräs på de oändligt gröna ängarna)


David med sitt fotbollslag, kolla vad små de är:


Jag på Åland, jag är inte så fin, men den visar sommar och det är vad jag vill ha nu:


Jag och David på Åland, haha, det här var den enda bla bilden jag ser drogad ut på resten:


Här är den bild på mina underbara morföräldrar, de älskar sitt Åland:


Unredbara Åland och våran brygga, där har jag spenderat många timmar med att fånga spigg, bara för att sedan slänga tillbaka den i havet, haha:


Xoxo

Mimmi

Diesel <3

Igår kväll åkte jag till stallet och red min underbar poni. Han var superfin och gick jättefint. Då blev jag glad!! Sen kom mamma och så skjutsade hon in mig till mormor och morfar igen.

Nu ska jag ut och åka skidskor igen. Mamma tog med sig mormors gamla skridskor som är lite större och det är konståkningsskridskor, så jag hoppas att det gåt bättre att åka idag.

GUUUD vad jag längtar tills imorrn!!!!!!! Då åker jag, min underbara mamma och brodern till Funäsdalen, jippey!!! Tyvärr kunde inte pappa komma med för han skulle jobba, men då har i alla fall marsvinen sällskap och han har sällskap av dem.

Nu blev det inte så superlångt för att jag hinner typ inte, men jag skriver senare igen. Förlåt för att samma bilder kommer upp igen, men jag har inga bilder på mormor och morfars dator.


Min underbara doggi och hennes vänner <3

Tjingeling

Mimmi

Inne i huvudstaden

Halloj!
Nu är det sportlov och jag njuter av underbara läxor. Men jag har roligt också. Igår var jag inne hos farmor, jag sov över där från söndag till måndag, vi åt god mat och hon hjälpte mig att göra läxor. Sen kom mormor och morfar och hämtade oss för att vi skulle åka till mina unerbara kusinvitaminer. Hanna fyllde nämligen 14 år. Grattis Hannibanni! Efter att vi hade avnjutit några underbara kakor och tid med kusinerna så åkte vi hem till mormor och morfar. Resten av kvällen slappade jag mest och hade det skönt. Vi åt mormor och morfars UNDERBARA köttfärsås med spaghetti.

Imorse så sov jag ganska länge och sen gick jag, David och morfar ut till Vasaparken och åkte skridskor medan mormor var på gymmet. Hon är riktigt duktig på att träna nu, det gör mig jätteglad att hon mår så mycket bättre! Det var riktigt roligt att spendera tid med min bror och min morfar. Vi hade roligt i parken, dock gick det inte så bra för mig att åka skridskor, haha. Jag har inte åkt på 2 år och sen så hade jag Davids gamla hockeyrör som var för små, och jag har aldrig heller åkt på sådana skridskor. Jag har alltid haft konståkningsskridskor.

Kommer snart tillbaka och skriver mer, men nu måste jag gå och äta.



Längtar till somrarna på huvön <3

Xoxo Mimmi

Mimmi
Hej, du har visst hittat in till min blogg. Jag är en tjej född -95, som kallas Mimmi. Här på bloggen skriver jag mest om min vardag, hästar, foto och allt annat jag känner för. Hoppas att du kommer trivas här!